Državnom imovinom nakon Pejnovića upravljat će T. Boban

Autor: Marija Brnić , 11. veljača 2016. u 22:01
Tomislav Boban posljednjih je godinu dana bio pomoćnik direktora prodaje u Triglav osiguranju/Ž. H./PIXSELL

Paneniću tri pomoćnika, za energetiku Zdeslav Matić, za trgovinu Željko Pravdić, a za industriju Ivan Sertić.

Funkciju šefa Državnoga ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) od Mladena Pejnovića preuzet će Tomislav Boban. U poslijeizbornom kadroviranju spominjalo se ime Domagoja Ivana Miloševića kao najizglednijeg za tu poziciju, no njegov koncept ujedinjavanja upravljanja državnim poduzećima u holding bio je odbojan koalicijskom partneru HDZ-a.

Rješenje je pronađeno u Bobanu, koji  ima višegodišnje iskustvo u upravljanju imovinom RH. Bio je najprije zamjenik državnog tajnika Središnjeg ureda za upravljanje državnom imovinom, a nakon pripojenja te institucije Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) i osnivanja Agencije za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) imenovan je naprije na funkciju šefa, a potom savjetnika ravnatelja AUDIO-a.  Potom je radio u privatnoj logističkoj tvrtki u Osijeku te kao savjetnik u završetku 12-godišnjeg stečaja Gradske banke Osijek, da bi posljednjih godinu dana bio pomoćnik direktora prodaje u Triglav osiguranju.

Bobana je, doznajemo, osobno pozvao premijer Tihomir Orešković, koji je nakon razgovora prihvatio njegov koncept upravljanja i stavljanja u funkciju imovine RH. Ministru gospodarstva Tomislavu Paneniću, pak, Vlada je odobrila imenovanje triju pomoćnika. Za sektor energetike desna ruka će mu biti Zdeslav Matić, inženjer elektrotehnike koji je dosad bio član Upravnog vijeća Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA). Prethodno je bio član Uprave varaždinske tvrtke Solvis, zadužen za razvoj, a sam kao najvažniji projekt na kojem je radio izdvaja greenfield investiciju gradnje tvornice fotonaponskih modula u poduzetničkoj zoni Brezje u 2008., vrijednu 38 milijuna kuna.

Među ostalim, bio je voditelj Nacionalnoga energetskog programa za primjenu sunčeve energije EI Hrvoje Požar. Željko Pravdić bit će Panenićev pomoćnik za trgovinu. Za sebe kaže da je vrstan poznavatelj drvne industrije, posljednjih 15 godina bio je zaposlen u virovitičkom Tvinu kao rukovoditelj predstavništva Tvina u Osijeku. Bio je zadužen za organizaciju prodaje i rad na terenu četiri istočnoslavonske županije, a sudjelovao je i u organizaciji prodaje i u BiH i Srbiji.

Prethodno je bio referent prodaje i nabave u tiskari Lipovčević te u Ivanitu u Vukovaru. Bio je referent prodaje u Spačvi za Dalmaciju. Ivan Sertić preuzet će, pak, Upravu za industriju, investicije i programe EU. Posljednjih 10 godina bio je direktor Industrijskoga parka u Novoj Gradiški, a prije toga pročelnik tamošnjeg gradskog upravnog odjela za gospodarstvo. Od 1994. do 2000. bio je direktor veletrgovačkog poduzeća Simco.  Ante Mišura razriješen je te ponovno imenovan pomoćnikom ministra poljoprivrede, čijim su novim pomoćnicima imenovani Elizabeta Kos i Mario Njavro.

Komentirajte prvi

New Report

Close