Državi za lokale daju pola milijuna kuna godišnje

Autor: Marija Brnić , 19. ožujak 2015. u 13:59
Foto: Sanjin Strukić / Pixsell

Prostori se, inače, iznajmljuju na pet godina, a početna mjesečna cijena najma za prostor u Ilici veličine 20 četvornih metara bila je 1.359 kuna, dok je za najam 30 kvadrata u Vlaškoj traženo najmanje 2510 kuna.

Na natječaju za najam poslovnih prostora u središtu Zagreba tvrtki Državne nekretnine, koja se bavi prodajom i najmom nekretnina iz državnog portfelja, pristigle su 42 ponude za 14 od ukupno ponuđenih 26 prostora.

Najveće zanimanje pobudila su dva prostora – u Ilici 64 između Frankopanske i Britanskog trga, te za prostor na križanju Vlaške i Cesarčeve, nadomak Katedrale. Oba se prostora nalaze u prizemljima ulične zgrade, a za svaki od njih zaprimljeno je po 12 ponuda. Prostori se, inače, iznajmljuju na pet godina, a početna mjesečna cijena najma za prostor u Ilici veličine 20 četvornih metara bila je 1.359 kuna, dok je za najam 30 kvadrata u Vlaškoj traženo najmanje 2510 kuna.

Ponude su značajno premašile početne vrijednosti, a nakon detaljnog pregleda utvrdit će se s kojim od ponuditelja će se sklopiti ugovori. No, prve procjene, prema informacijama iz Državnih nekretnina, govore kako bi iz ovog, drugog kruga oglašavanja zagrebačkih poslovnih prostora država mjesečno mogla ubirati više od 43 tisuće kuna mjesečno, odnosno pola milijuna kuna godišnje. Prvi krug oglašavanja najma prostora u metropoli obavljen je prošlog ljeta, kada je za 21 ponuđeni prostor stiglo čak 97 ponuda, i to za osam objekata, a ukupan mjesečni najam koji se ugovarao prelazio je 98 tisuća kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close