Država prodala zemljište za 3,5 milijuna kuna: Američki investitori graditi će tvornicu i zaposliti 200 radnika

Foto: Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL Foto: Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL

Ugovor o kupoprodaji građevinskog zemljišta potpisali su ministar Marić i Vitomir Klasić u ime Ivanićplasta, čija je ponuda za kupnju zemljišta bila najpovoljnija na natječaju Ministarstva državne imovine.

Ministar državne imovine Goran Marić u petak je u Ivanić-Gradu potpisao ugovor o kupoprodaji državnog zemljišta vrijednog 3,5 milijuna kuna s predstavnicima američke grupacije Bemis Manufacturing Company (BMC), na kojemu će BMC graditi pogon za proizvodnju plastičnih predmeta.

Zemljište se prostire na 43,5 tisuća četvornih metara, a američki su vlasnici uz ulaganje pet milijuna eura najavili zapošljavanje 200 radnika.

BMC je jedna od najvećih svjetskih grupacija koje se bave proizvodnjom zahodskih dasaka, a početkom ožujka ove godine preuzela je Ivanićplast. 

Ugovor o kupoprodaji građevinskog zemljišta potpisali su ministar Marić i Vitomir Klasić u ime Ivanićplasta, čija je ponuda za kupnju zemljišta bila najpovoljnija na natječaju Ministarstva državne imovine.

"Ovo je dobar znak za naše hrvatske okolnosti, jer dobivamo partnera koji će ulagati u proizvodnju, novu tehnologiju i nova radna mjesta. Naročito je značajno što ćemo dobiti novu ulagačku i poslovnu kulturu, nove standarde upravljanja vođene znanjem i iskustvom četiriju naraštaja njezinih vlasnika", kazao je Marić.

Klasić je izrazio zadovoljstvo što tvrtka koju predstavlja postaje vlasnikom zemljišta u poduzetničkoj zoni u Ivanić-Gradu. 

Ivanićplast je vodeći proizvođač zahodskih dasaka na tržištu srednje i istočne Europe, a osnovan je prije više od 50 godina. Godišnje proizvede oko 450.000 zahodskih dasaka i izvozi više od 85 posto svojih proizvoda.

Komentari (2)
 • Romel
  Romel 15:32 7.6.2019.

  pogovni

  jel ovo bio lapsus ili se tako zove ova vrsta pogona?

 • bug0
  bug0 14:31 7.6.2019.

  ajde super, da se počnu i pogovni otvarati

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve