Država prodaje Mesićevu rezidenciju i još 11 nekretnina

Autor: Poslovni.hr , 28. siječanj 2018. u 18:31
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Ministarstvo državne imovine objavilo je jučer poziv za podnošenje ponuda za kupnju 12 nekretnina u vlasništvu države. Među nekretninama je i rezidencija bivšeg predsjednika Stjepana Mesića. Početna cijena vile u Grškovićevoj na zagrebačkoj Šalati je 6,2 milijuna kuna.

Stjepan Mesić u toj je vili djelovao do početka 2017., kada ga je država deložirala na temelju odluke vlade Tihomira Oreškovića. Ukupna je površina vile, izgrađene 1937., s vrtom i garažom 650 m2, a stambenog prostora 350 m2. Nedavno je u potpunosti obnovljena. Jamčevina za nju iznosi 310.000 kuna. Može se pogledati 20. veljače i 1. ožujka, a natječaj traje do 27. ožujka, objavio je HRT.

Prodaje se i kompleks zemljišta u Stankovcima za 11 i pol milijuna na kojem bi se, prema prostornom planu zadarske županije, trebao izgraditi aerodrom. Tu je vijest zadovoljno dočekao načelnik općine Stankovci Željko Baradić. "Evo, hvala dragom bogu i Ministarstvu državne imovine što je nakon 10 godina mukotrpnog rada i raznoraznih zavrzlama i otezanja, administrativnih barijera raspisalo natječaj za izgradnju aerodroma na prostoru općine Stankovci", kazao je. 

Traži se kupac i za vilu Svežanj u Kostreni. Smještena je uz more, a na više od 14 tisuća četvornih metara. Uz stambeni dio ima kuglanu, nekoliko igrališta, golemi park i gospodarske zgrade. Početna joj je cijena 22,8 milijuna kuna. 

U Ministarstvu očekuju velik odaziv i na ovaj natječaj, a življu aktivnost u tom resoru vide i analitičari. 

Komentari (5)
Pogledajte sve

…….pa, još nisu prodali tu rezidenciju……??? Onako, kako je predstavljeno ispada velika navala i potražnja u Zagrebu , a kad treba nabrojiti …onda .tišina.

Bila bi lijepa gesta da hrvatska država Mesiću pokloni tu vilu u Zagrebu. Mesić je oličenje čovječnosti i poštenja. Moralna vertikala kakve nema. Htio je ukrasti cementaru Našice, a kada je nije uspio maznuti za odmazdu je rušio Tuđmana u ratu. Vila bi bila utješna nagrada, a država ima toliko nekretnina. U plejadi Drpislava ima zapaženo mjesto. Ljudi će ga se rado sjećati kao da se sjećaju mekog sadržaja koji uspire vodokotlić. Iz tog razloga razmišljam o pokretanju proizvodnje desodoransa za wc skoljku pod brendom WCSM Građanin Predsjednik

A sto Maric ne proda Namu, u Ilici je tamo davno bio hotel, a mogao bi biti i opet… te dvije lokacije Ilica i Kvatric nose stotine milijuna, a trguju s “robicom” i hrane malo zaposlenih… daleko manje nego npr. sisacka rafinerija ili kutinska petrokemija. Tko to sve i zasto drzi i financira?

to je naša rezidencija, koju je Stevan Mesić nezasluženo koristio trošeći novac iz proračuna i radeći protiv Hrvatske ili za osobne interese, kao što je još od Australije radio, ma što Australije, od kada je predžepavao mrtve ustaše

New Report

Close