‘Država mora riješiti sve dubioze u Uljaniku. Budale koja bi to napravila sigurno na svijetu nema’

Autor: Poslovni.hr , 08. veljača 2019. u 09:23
Foto: Boris Scitar/Vecernji list

Nakon šest pristiglih ponuda, Uprava i Nadzorni odbor Uljanika odlučili su da će im novi strateški partner biti splitski Brodosplit.

Vlasnik Brodosplita i budući vlasnik Uljanika Tomislav Debeljak gostovao je u RTL Direktu.

"U zadnje tri godine u Brodosplitu imamo pozitivne rezultate bez državnih potpora i dokazali smo da možemo pozitivno raditi. Isto to možemo preliti na Rijeku i Pulu. Ne bi bili odgovorni građani Hrvatske da nismo ponudili", naveo je Debeljak

Komentirao je i skepsu ministra Horvata oko toga da Brodosplit ima financijske snage za osigurati sve dubioze Uljanika.

"Treba te stvari demistificirati. Mi nudimo budućnost. Moj tim i ja smo čvrsto rekli u ponudi da se sa prošlosti ne želimo baviti. Hoće li ona biti 3, 4, 15 ili 75 milijardi kuna, to nije naša stvar. Kakva će biti, utvrdit će se, kao što se utvrdilo i Agrokoru ili bilo kakvoj takvoj firmi. To netko drugi treba platiti. Daj Bože da je taj iznos što manji jer onda naš vlastiti doprinos mora biti minimalno toliko pa i više veći kojeg se ne bojimo i možemo osigurati. Ovdje bi bio nekakav copy/paste program restrukturiranja kao u Brodosplitu. Bio je na pet godina naš doprinos 2,4 milijarde kuna, a ovdje predviđamo da će biti veći", rekao je Debeljak te na izravno pitanje očekuje li da dosadašnje dubioze 'riješi država' odgovorio: "Apsolutno. Takve budale sigurno na svijetu nema. U Njemačkoj su u brodogradilištima rješavali prošlost i još je bilo 600 milijuna eura ulaganja u tehnologiju. To nama ne treba. Mi ćemo uložiti 100 milijuna eura u nove dizalice, strojeve tijekom 10 godina. Ali mi nečemo plaćati prošlost, to nema šanse". 

.

Komentari (12)
Pogledajte sve

Kirin i purCo, sve bitno ste rekli u ove 3 recenice.

ajd nemojte nas više za.ebavati, il zatvaraj brodogradilište il zatvaraj ko je odnio 10mlrd. kn pa nije to 10 000 kn

Najbolje je to kaj za ovo nitko neće odgovarat, a novac je nestao! Ovdje postoje svi elementi udruženog zločinačkog poduhvata u režiji mafije iz državnog sektora!

Najbolje je to kaj za ovo nitko neće odgovarat, a novac je nestao! Ovdje postoje svi elementi udruženog zločinačkog poduhvata u režiji mafije iz državnog sektora!

New Report

Close