Država i Grad Zagreb kupuju ukupno 233 vozila za 13,2 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 29. siječanj 2019. u 08:27
Foto: Patrik Macek / Pixsell

Hrvatskoj kao predsjedateljici Vijeća EU tako treba 50 limuzina gornje srednje klase i 40 kombija s osam plus jednim sjedalom.

Hrvatska nabavlja 90 vozila za potrebe predsjedanja Vijećem EU 2020. Procijenjena vrijednost te nabave je 4,2 milijuna kuna, a vozila se preko Središnjeg državnog ureda za središnju javnu nabavu nabavljaju putem operativnog leasinga s ostatkom vrijednosti, na razdoblje od sedam mjeseci. Hrvatskoj kao predsjedateljici Vijeća EU tako treba 50 limuzina gornje srednje klase i 40 kombija s osam plus jednim sjedalom. Procijenjena vrijednost nabave limuzina je 2,9 milijuna kuna, a kombija 1,3 milijuna kuna.

Ponuditelj je obvezan ponuditi isključivo nova i nekorištena vozila. Za osobna vozila gornje srednje klase predviđena je kilometraža u tih sedam mjeseci koliko će biti u najmu od 6000 kilometara. 

Nova vozila nabavlja i Grad Zagreb i to njih 143 za devet milijuna kuna, bez PDV-a. I ta se vozila nabavljaju putem najma i to na razdoblje od 730 dana. Vozila ne smiju biti starija od sedam mjeseci.

Komentirajte prvi

New Report

Close