Država duguje Fini 185 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 19. prosinac 2012. u 09:23
Thinkstock

Taj je iznos dugovanja utvrdila Državna revizija u izvještaju o obavljenim revizijama za prošlu godinu.

Ministarstvo financija godinama je obaveze prema Financijskoj agenciji (FINA) plaćalo u rokovima dužim od godinu dana, a na kraju 2011. nepodmirene obveze prema agenciji iznosile su gotovo 185,2 milijuna kuna, piše Novi list.

Taj je iznos dugovanja utvrdila Državna revizija u izvještaju o obavljenim revizijama za prošlu godinu. Istodobno, ministarstvo financija svoje je obveze krajem 2011. godine prema FINA-i iskazalo u iznosu manjem gotovo 23 milijuna kuna.  Ipak, revizija poslovanja otkrila je pravo stanje te još jednom potvrdila kako država, unatoč svim tvrdnjama da svoje obaveze plaća na vrijeme to nije činila.
Prema rezultatima Državne revizije, FINA je za obavljeni posao bila plaćana u rokovima dužim od godinu dana, a tek od ove godine, prema odgovoru što ga je ministarstvo financija dalo reviziji, računi FINA-e plaćaju se mjesec za mjesec, dok će preostalih oko 162 milijuna kuna biti plaćeni iz proračunskih sredstava u razdoblju od 2013. do 2015. godine, navodi Novi list.

 Ministarstvo financija je 2009. godine potpisalo ugovor o obavljanju poslova platnog prometa s financijskom agencijom te se tim ugovorom obvezalo da će naknadu za obavljene poslove plaćati mjesečno. Ipak, to nije učinjeno.

Komentirajte prvi

New Report

Close