Država će ipak morati povećati plaće za čak 240.000 građana!

Autor: Poslovni.hr , 04. prosinac 2015. u 14:06
Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Prosječna stopa za dva kvartala iznosila je dva posto, čime je ispunjen glavni preduvjet za povišicu iz sporazuma Vlade i sindikata potpisanih 2006., 2009. i 2011. godine.

Hrvatsko gospodarstvo poraslo je u trećem tromjesečju 2,8 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, potvrdila je u petak druga procjena Državnog zavoda za statistiku (DZS). 

Kako pišu 24 sata, to je najbrži rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) od drugog tromjesečja predrecesijske 2008. godine, kada je gospodarstvo poraslo 2,9 posto na godišnjoj razini. To je ujedno i četvrto tromjesečje zaredom kako BDP raste, i to brže nego u prethodnom, kada je gospodarstvo ojačalo 1,2 posto na godišnjoj razini.

Ovo znači da 240.000 javnih i državnih službenika i dalje može očekivati povišicu. Naime, prosječna stopa za dva kvartala iznosila je dva posto, čime je ispunjen glavni preduvjet za povišicu iz sporazuma Vlade i sindikata potpisanih 2006., 2009. i 2011. godine.

Oni propisuju automatsko povećanje bruto osnovice plaća za javne i državne službenike za šest posto ako realna stopa rasta BDP-a dva uzastopna kvartala bude dva ili više posto. 

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (11)
Pogledajte sve

IT konkurencija?? Dokle god IT konkurencija naftu ne moze proizvest uz pomoc software ja se ne bojim konkurencije.

Kako IT konkurencija Frankie ?

Svak se češe gdje ga srbi.

Privatnici se SVI TRESU – kad ŽUPANIJSKA LJEKARNA objavljuje natječaje.z zapošljavanje magistara ..SVI HRLE NA SISU iz koje teče MED I MLIJEKO………ima ih ko narezanih !!!

New Report

Close