Drvno gorivo je korisnije od lož ulja

Autor: Marta Duić , 16. listopad 2014. u 21:59
Cilj je da pelet ostane u Hrvatskoj/Goran Kovačić/VL/PIXSELL

Ekološki i financijski sjajan odabir.

Osnovni cilj našeg izlaganja na Ambijeti je uspostava uporabe peleta na domaćem tržištu. Imamo tržište na svjetskom nivou koje godišnje raste po stopi od 20 posto, a najveći su kupci Talijani,

Ono čemu težimo jest da ne samo iz ekonomskih razloga, već i zbog ekoloških temelja naše pelete ostanu u Hrvatskoj i da budu u upotrebi za korisne svrhe ˝, naglasio je cilj promoviranja paleta Raoul Cvečić Bolf, direktor tvrtke Energy pelets.  Iako je svjetsko tržište prihvatilo pelete kao osnovno drvno gorivo, kod nas je to tržište tek u povojima. Mi smo ti koji razvijaju tržište i našim izlaganjem na sajmu želimo dobiti podršku i razumijevanje države koja bi nam razvoj ovog tržišta uvelike olakšala i ubrzala˝, naglasio je Bolf.

Lož ulje na koje se danas grije većina institucija i tvrtki nije u skaldu sa zakonskim i pravnim regulativama Europske Unije. "Ekvivalent lož ulju su pelete koje ne samo da su 50% jeftinije, nego su i ekološki prihvatljivije. Naša želja i cilj je rukovodiocima javnih ustanova pokazati kako će prelaskom na pelete kao gorivo osigurati uštede te pritom brinuti o okolišu", konstatirao je Bolf.  

Komentirajte prvi

New Report

Close