Drugi ulažu u nove hostele u Zagrebu, a SC će svoj možda zatvoriti

Autor: Marija Crnjak , 19. ožujak 2013. u 13:40
Izvor fotografije: www.sczg.unizg.hr

Zbog lošeg upravljanja i ovaj segment poslovanja SC-a radio je s gubitkom.

Dok hosteli po Zagrebu niču kao gljive poslije kiše, a glavni grad sve više postaje destinacija za odmorišne turiste i backpackere, sanacijska uprava zagrebačkog Studentskog centra razmišlja o zatvaranju svog ljetnog hostela na Savi, jer od tog posla ima više gubitka nego koristi. Informaciju koju su objavili studentski mediji tek djelomično nam je danas potvrdio sanacijski upravitelj SC-a Pejo Pavlović.

"Odluka još nije donesena, sanacijsko vijeće vrlo brzo će raspravljati o tome da li da se za ovo ljeto zatvori hostel. Ljetni smještaj studenata neće doći u pitanje, no kad je u pitanju komercijalni dio moramo odvagati. Naime, zbog lošeg upravljanja i ovaj segment poslovanja SC-a radio je s gubitkom. Procijenili smo da bez velikih turističkih grupa ne možemo računati na neki značajni prihod", kaže Pejo Pavlović koji ima zadaću provesti sanaciju ustanove čije su se obveze popele na 121 milijun kuna. 

Novi paviljoni 11 i 12 izgrađeni 2010. godine u sklopu Studentskog doma Stjepan Radić na Savi, u kojima su u ostatku godine smješteni studenti, od sredine srpnja do 31. kolovoza služili su kao hostel za smještaj turista, i poslovali u sklopu turističke agencije Student. Međutim, hostel na Savi lani nije imao niti desetak noćenja, pojasnila je za studentski portal eSava pomoćnica ravnatelja za smještaj Ružica Rajšić.

Rajšić je također istaknula da je loša posjećenost zbog toga što sobe nisu klimatizirane, te nema popratnih sadržaja koji bi privukli turiste, kao što su restorani SC-a koji preko ljeta ne rade.

Komentirajte prvi

New Report

Close