Drugi sastanak partnera skillME projekta za metalnu i elektroindustriju

Autor: HUP , 30. srpanj 2015. u 21:59
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Svrha je bila utvrditi područja u kojima je najveći nesrazmjer potreba industrije i stanja na tržištu rada, odnosno u strukovnom obrazovanju te definirati prioritetne potrebe.

Na II. sastanku projekta "skillME" u Rigi 8. srpnja sudjelovali su predstavnici nacionalnih regulatornih agencija, strukovnih škola i poslodavaca iz Hrvatske, Slovenije, Slovačke i Latvije.

U osam mjeseci partneri su analizirali 20-ak studija članica EU, u svakoj zemlji održana su dva sastanka fokus grupa s metalnom industrijom i elektroindustrijom te pojedinačni intervjui s tvrtkama. Svrha je bila utvrditi područja u kojima je najveći nesrazmjer potreba industrije i stanja na tržištu rada, odnosno u strukovnom obrazovanju te definirati prioritetne potrebe.

Definirana su 4 područja za unapređenje: tehnička dokumentacija, CAD/CAM, poznavanje materijala te automatizacija. Za njih će se razviti i  implementirati kurikulumi na nacionalnoj razini kao podloga za unapređenje strukovnih programa. Tvrtke će se pozvati da se uključe u definiranje ishoda učenja te će se održati prezentacija nacrta kurikuluma da bi se provjerila usklađenost s potrebama industrije. Kurikulumi će biti primjenjivi u strukovnom obrazovanju te u cjeloživotnom obrazovanju odraslih, a predviđena je stanica od 25 sati za svaki.

Komentirajte prvi

New Report

Close