Drugi kolosijek Dugo Selo-Križevci do 2019.

Autor: Poslovni dnevnik , 25. veljača 2016. u 21:59
Procijenjena vrijednost radova je 1,27 milijardi kuna/ J. Galoić/PIXSELL

Konzorcij DIV-a, Dalekovoda i Zagreb Montaže ponovno izabran za izvođača radova.

Hrvatski konzorcij DIV-a, Dalekovoda i Zagreb Montaže ponovno je izabran za izvođača radova na rekonstrukciji postojećeg i izgradnji drugog kolosijeka željezničke pruge na dionici Dugo Selo – Križevci, priopćila je u četvrtak HŽ Infrastruktura.

Riječ je o strateškom projektu od javnog značaja i dosad najvećem infrastrukturnom željezničkom projektu koji Europska unija sufinancira u Hrvatskoj. Procijenjena vrijednost radova je 1,27 milijardi kuna, dok je ukupna vrijednost projekta koji osim radova obuhvaća i troškove nadzora nad izvođenjem radova, rješavanja imovinsko-pravnih odnosa te nepredviđenih radova procijenjena na 1,52 milijarde kuna. Predviđeno je da projekt s 85 posto sufinancira Europski fond za regionalni razvoj, a preostalih 15 posto su nacionalna sredstva.

Modernizacijom pruge Dugo Selo – Križevci duljine 38,2 kilometra trebalo bi se skratiti vrijeme putovanja na toj relaciji s 30 na 18 minuta. Planirane aktivnosti uključuju izgradnju šest mostova, rekonstrukciju postojećih sedam mostova, ukidanje 17 željezničko-cestovnih prijelaza i dvaju pješačkih te gradnju 11 novih nadvožnjaka, jednog podvožnjaka i šest pothodnika. Radovi bi trebali početi tijekom 2016., a završetak radova planiran je krajem  2019. godine, javljaju iz HŽ Infrastrukture. 

Komentirajte prvi

New Report

Close