Drugi čovjek Sberbanka: Obitelj Todorić nam je lagala – dali su nam krive informacije

Autor: Poslovni.hr , 31. svibanj 2017. u 09:20
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ističe i da prema njihovoj procjeni “Agrokoru treba manje novca za likvidnost i da treba pronaći jeftiniji način financiranja kompanije nego što je kroz roll up”.

Sberbank je oprezan u novom financiranju, traži jamstvo da će se novoodobrena sredstva vratiti te bolju suradnju s izvanrednom upravom i Vladom, kazao je prvi zamjenik predsjednika uprave Sberbanka Maksim Poletaev otkrivši i da razmišljaju o tužbi protiv obitelji Todorić, a iznosi i zamjerke na profesionalnost tima koji vodi proces.

Prvi zamjenik predsjednika uprave Sberbanka Maksim Poletaev u razgovoru za Večernji list govoreći o svojem odnosu i pregovorima s obitelji Todorić posljednjih mjeseci, prije otkrića da kompanija ima problema, kazao je da da su mu dugo lagali prezentirajući mu nepotpune bilance. Izgubili su povjerenje, a ono je temelj za nastavak spašavanja pa zato i razmišljaju o tužbi protiv obitelji.

Što se tiče zahtjeva Sberbanka, Poletaev je jasan – traže jamstvo da će se novoodobrena sredstva vratiti te bolju suradnju s izvanrednom upravom i Vladom, a nakon sastanka održanog s premijerom Andrejem Plenkovićem u Banskim dvorima u ponedjeljak kaže da su imali otvoren dijalog.

"Premijeru sam jasno rekao kakva je naša pozicija. Prva zamjerka odnosi se na profesionalnost tima koji vodi proces što je bitno s obzirom na vrlo jaku konkurenciju trgovačkih lanaca. Važno je znati da je potrebno na tom području imati menadžment koji ima iskustva u tom segmentu u ovom važnom razdoblju za kompaniju. Izgleda da toga sada nema u Agrokoru. Nema dobre organizacije vezane uz tekuće poslovanje. Mislim da bi tim u Agrokoru morao provesti najbolju praksu u segmentu maloprodaje i jedino tako mogu poboljšati trenutačno stanje. Druga izjava prema premijeru vezana je uz novi dug jer želimo imati transparentan proces", kazao je Poletaev Večernjem listu.

Ističe i da prema njihovoj procjeni "Agrokoru treba manje novca za likvidnost i da treba pronaći jeftiniji način financiranja kompanije nego što je kroz roll up. Trenutačni prijedlog roll-up za nas nije prihvatljiv jer smo mi najviše izloženi, za 1,1 milijardu eura".

Na novinarsko pitanje o potencijalnim tužbama, čelnik sberbanke je rekao: 'Za posljednjih 100 milijuna eura imali smo kolateral i znali smo da je obitelj svjesna situacije u kompaniji. Lagali su nam, dali nam krive informacije, to nije u redu. Zato imamo različite poglede na odgovornost i uloge. Što se tiče obitelji, ne isključujem da će doći do tužbe, o ostalom je još prerano govoriti. Ruska uzrečica kaže: Bolje mršav kompromis nego debela tužba. Pokušat ćemo naći najbolje rješenje za sve', zaključio je.

Komentari (10)
Pogledajte sve

Ha! Ha! Ha! Tužiti će ga “hrvatskom” pravosuđu.

Dobro došao u pakao u kojem žive pošteni Hrvati, domicilni.

Ako hoćeš vidjeti svoje novce pošalji malom Ivici kamatare ruske mafije.

To ti jedina šansa da opet vidiš svoje novce.

Srčeko jedno Rusko.

pretvori tih milijardu ili koliko u kapital, još tolko mirovinci i refinanciraj se po 1% kamati, isplati ostale kamatare, Todoriću noga u guzu, i sve vratiš duplo za 10 godina.. nije jako komplicirano ili?

E moj Maksime Poletajev, da si doša u bilo kojeg poljoprivrednika i priupita ga poslin koliko dana Kikaš plaća robu, sve bi ti bilo jasno. Ali nisi sam. Disu oni koji su se nedavno nakupovali Leda po 5000 Kn. Čini mi se da ti se smješi neki radni logor u Sibiru.


Kome će ga tužiti?

Fakat ? Kome ?

New Report

Close