Drpić uhićen jer je promijenio bravu na vratima u Jadrankamenu

Autor: Agencija VLM , 06. prosinac 2012. u 13:14
Tonči Drpić, Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Protiv Drpića i još jednog radnika bit će podnesene kaznene prijave zbog samovlasti i oštećenja tuđe stvari, a protiv još četvorice zbog samovlasti.

Sindikalni povjerenik Tonči Drpić i još petorica radnika Jadrankamena privedena su u petak na obavijesni razgovor u policijsku postaju Supetar. Promijenili su bravu na vratima sindikalnih prostorija u Jadrankamenu pa ih je, kako tvrdi Drpić, prijavila stečajna upraviteljica Anči Bašić za oštećenje tuđe imovine. Drpić tvrdi da je brava promijenjena prije osam dana po nalogu stečajne upraviteljice pa sindikalisti nisu mogli ući, zbog čega su sada oni stavili novu bravu.

– Prije osam dana oni su provalili u naše sindikalne prostorije i promijenili bravu. Bio sam u policiji i potom ih prijavio Državnom odvjetništvu, međutim nisu reagirali. Kada smo mi prijavili policiji stečajnu upraviteljicu, rekli su nam da oni ne mogu ništa, već djeluju po nalogu suda, ali kada je ona nas prijavila, sada smo mi privedeni – izjavio nam je Drpić nakon što je s ostalim radnicima pušten iz policije.

U PU splitsko-dalmatinskoj doznajemo da će protiv dvojice radnika biti podnesene kaznene prijave zbog samovlasti i oštećenja i uništenja tuđe stvari, a protiv ostale četvorice zbog samovlasti jer su nasilno ušli u prostoriju koja je bila zapečaćena.

Komentirajte prvi

New Report

Close