Milanović: Ovo mora prestati, a prestat će ako to kaže Kolinda Grabar Kitarović

Autor: Poslovni.hr/H, Tina Lakić , 29. svibanj 2015. u 13:42
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Premijer Milanović odlučio se obratiti javnosti nakon incidenata s prosvjednicima na Markovu trgu.

Na početku obraćanja premijer je rekao da bi više volio da se danas može razgovarati o tome kako je Hrvatska izašla iz recesije, no to nije slučaj.

"Brinuli smo o braniteljima i brinemo i dalje. Njihova prava nisu smanjivana već su čuvana", rekao je premijer. Naglasio je da je posao policije da čuva državne institucije. Podsjetio je da je svojedobno razgovarao s Đurom Glogoškim te da je taj razgovor bio dugačak i sadržajan. Premijer je biranim riječima stao iza ministra branitelja Predraga Matića

"Jučer se dogodilo ono što se dogodilo. Na to nemam nikakav utjecaj. Hrvatska policija je postupila po zakonu. Svi oni koji krše zakon moraju biti svjesni da će ga policija štiti", naglasio je premijer, naveo je da će se s braniteljima naći, ali da to danas iz niza razloga nije moguće. 

"Ja sam za dijalog, sljedeći tjedan, ponedjeljak, to mora prestati. I to će prestati kad to kaže predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, Tomislav Karamarko i njegovi suradnici", rekao je premijer te naveo da prosvjednici imaju izravnu i logističku podršku HDZ-a.

"Suosjećam s braniteljima, ali ne volim manipulacije, prijetnje i ultimatume. Nitko neće ucjenjivati ne samo mene, nego nijednog premijera Hrvatske. Po prvi puta imamo ljude koji žele doći na vlast na način da ljudima utjeraju strah u kosti", naveo je Milanović.

"Savjetnik predsjednice za pitanja branitelja aktivno sudjeluje u ovim prosvjedima. Što će o tome reći predsjednica? Vidjet ćemo. Ja ne želim i ne mogu djelovati prema impulsu straha i ucjene", naveo je.

"Nema predaje, rezultati stižu, u idućem kvartalu rast će biti još veći", rekao je Milanović uz dozu ponosa.

Podsjetimo, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u petak je pozvao premijera Zorana Milanovića da razgovara s braniteljima, kao bi se prekinula agonija i nemile scene na Trgu sv Marka. Milanović je najavio konferenciju za medije. 

Ministar branitelja Predrag Matić izjavio je novinarima nakon razgovora s braniteljima u crkvi Sv. Marka kako im je predložio da razmontiraju šator u Savskoj 66 i u ponedjeljak održe sastanak s premijerom Zoranom Milanovićem, međutim oni su to odbili i taj prijedlog protumačili kao ucjenu ili ultimatum.

Na upit novinara je li premijer Zoran Milanović spreman razgovarati s prosvjednicima Matić je odgovorio potvrdno. "Jest, spreman je razgovarati", rekao je Matić.

"Ponudio sam im, jer situacija prijeti da eskalira, a i sami su vjerojatno svjesni dokle smo došli, da pođu svojim kućama, da razmontiraju šator, a da u ponedjeljak održimo sastanak s premijerom, kako su oni to zahtijevali. Međutim, oni su to protumačili kao ultimatum, kao ucjenu. Ja u tome ne vidim ucjenu", kazao je Matić.

Komentari (24)
Pogledajte sve

a jadni pero

Hu d fak iz Muljanović!?

ODBILA VIP LOŽU

Predsjednica vatreno bodrila rukometaše na tribinama:

‘Za našu Hrvatsku

Pogledajte kako je Predsjednica oduševljeno bodrila naše rukometaše

U Krakowu je i predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović koja je uoči utakmice s domaćinima u dresu reprezentacije poželjela sreću hrvatskim rukometašima

TO MOGU SAMO HRVATI:

Hrvatska ‘isprašila’ Poljake 14 razlike i plasirala se u polufinale!

http://direktno.hr/en/2014/sport/37338/Pogledajte-kako-je-Predsjednica-odu%C5%A1evljeno-bodrila-na%C5%A1e-rukometa%C5%A1e.htm

Predsjednica vatreno bodrila rukometaše na tribinama: ‘Za našu Hrvatsku’ (VIDEO)

TO MOGU SAMO HRVATI: Hrvatska ‘isprašila’ Poljake 14 razlike i plasirala se u polufinale!


@ hasenfafer ,

nemoj svirati.
Stručnjake tvojeg profila jedino je moguće zaposliti kao uhljebe preko ulične burze sdp-a.
Zbog toga i toliko brabonjaš izmišljotine kako bi im se dodvorio.
Šta o tvom pisanju misli većina forumaša možeš vidjeti po mizernim ocjenama koje dobivaš od kolega.
Zbog toga ti savjetujem da ne gubiš vrijeme na forumu već da s obzirom na tvoju starost , potražiš neki posao , da se zaposliš , da nađeš ženu i osnuješ obitelj.
A što se tiče ljekova stoji , terapija se mora uzimati redovito.

Pero ne razumiješ Hrvatski? Radim vani. Pa nije vrag da ti stvarno gledaš ocjene i to utječe na tvoje mišljenje?
pa to mala djeca klikaju likove i unlikove.

Pametni ljudi pročitaju što piše.

Bez brige odustao sam Ja i od Hrvatske i od obitelji.

Uživaj Pero u Hrvatskoj dok ne propadne a Hrvati ne izumru.

Nemam više volje raspravljati s ljudima koji ne znaju slušati, čuti ni razumjeti. već stalno okreću svoju ploču na Titanicu dok brod tone.

Uživaj Pero.

New Report

Close