Dragutin Biondić razmišlja o ho(s)telu u Amruševoj

Autor: Saša Paparella (VLM) , 15. listopad 2013. u 13:00
Zgrada uprave Centar banke u zagrebačkoj Amruševoj ulici/Ž. Lukunić/PIXSELL

Atraktivnoj nekretnini u središtu Zagreba vlasnik Heruc grupe traži novu namjenu.

Stečaj Centar banke otvara pitanje njezinih nekretnina. Uz nekoliko poslovnica, dijelom u vlasništvu Grada Zagreba, najvrednija je zgrada uprave, čiji je vlasnik Heruc grupa Dragutina Biondića.

Prema neslužbenim informacijama, vlasnik već ima neke ideje što napraviti s vrijednom nekretninom u središtu Zagreba, samo nekoliko desetaka metara od Trga bana Jelačića. Jedna od zamisli je tamo napraviti hotel, odnosno hostel. Kako doznajemo, još se nije definitivno odustalo ni od zadržavanja dosadašnjeg zakupca, Centar banke u stečaju, pa je ostala otvorena mogućnost da bankari ostanu u tom prostoru.

Kad smo prije nekoliko dana upitali za razloge raskida ugovora o najmu s Centar bankom, iz Heruc grupe nam je odgovoreno da se ugovor raskida jer im banka godinu dana nije plaćala najamninu. Međutim, kako smo naknadno doznali, banka je plaćala najamninu, samo što to nije činila izravno, već preko trećih tvrtki, i to zato što  je iz HNB-a došao naputak da povezane tvrtke unutar Heruc grupe ne smiju jedna prema drugoj obavljati plaćanja. Informaciju o budućnosti zgrade u Amruševoj nismo uspjeli potvrditi u Heruc grupi  jer je stručnjakinja za odnosu s javnošću koja je radila za Dragutina Biondića ovih dana raskinula s njime suradnju.  

Otvaranje hotela ili hostela uklopio bi se u u razvojnu strategiju Heruc grupe, koja u turističkom dijelu svog portfelja već ima Villu Dubrovnik, jedno od najluksuznijih zdanja u tom gradu i okolici. Villa Dubrovnik prošlu je godinu završila sa 35,4 milijuna kuna prihoda i 1,9 milijuna kuna dobiti. 

Komentari (3)
Pogledajte sve

TAJ POKVARENI LAKOMAC SAMO RAZMIŠLJA O JEDNOME: KAKO DA IZVUČE NASLJIEĐENI NOVAC I NE PLATI POREZ I PREOSTALE JADNE DIONIČARE!!
SVE DRUGO GA NE ZANIMA!!

Ili da naruči pjesmu od The Eagles: Hotel Remetinec

najpametnije bi mu bilo da “razmisli” da sve proda i izgubi se negdje.

ako ikad nastanu tržišni uvjeti u hrvatskoj, tržište će odrediti pravu mjeru ovim velikanima hrvatskog poduzetništva.

po mom osobnom mišljenju svaki vlasnik pečenjarnice koji posluje bez političkog protežiranja mnogo je sposobniji od svih biondića, čačića, radića, todorića, oppenheima i sličnih.

New Report

Close