Dozvola za ‘Savu’ oduzeta bez razloga

Autor: Darko Bičak , 17. srpanj 2018. u 21:59
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Ina je tada podnijela tužbe Upravnom sudu koji im je dao za pravo, no Ministarstvo je donijelo nova rješenja kojim je opet vratilo situaciju na staro.

Ina je objavila da je zaprimila presudu Visokog upravnog suda kojom se poništava ranija odluka Upravnog suda i rješenje Ministarstva gospodarstva o oduzimanju dozvole za istraživanje u području “Sava” te je predmet vratio na ponovljeni postupak.

Iz Ine smatraju da im je, a sukladno i obrazloženju Visokog upravnog suda, dozvola za istražno područje Sava oduzeta bez valjanih razloga te da je sada ispravljena greška.

Riječ je o sporu koji datira iz sredine 2011. kada je tadašnje Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva oduzelo Ini odobrenja za istraživanje ugljikovodika za tri područja -“Sava”, “Drava” te “Sjeverozapadna Hrvatska”, tvrdeći da Ina nije ispunjavala obveze iz odobrenja za ta područja. Ina je tada podnijela tužbe Upravnom sudu koji im je dao za pravo, no Ministarstvo je donijelo nova rješenja kojim je opet vratilo situaciju na staro.

Komentirajte prvi

New Report

Close