Dovršen je dokument od 4,5 mil. kn koji će odrediti budućnost turizma RH

Autor: Marija Crnjak , 19. listopad 2012. u 13:25
PXL

Glavni plan i strategija razvoja turizma RH, dokument koji će odrediti budućnost turizma do 2020.godine, dovršen je.

Glavni plan i strategija razvoja turizma RH,  dokument koji će odrediti budućnost turizma do 2020.godine te tako poslužiti kao podloga za apliciranje za fondove EU, dovršen je  i predstavljen danas na Danima hrvatskog turizma u Dubrovniku.

Dokument je izradio Institut za turizam i za njegovu će izradu Institut dobiti oko 4,5 milijuna kuna. Kako je istaknuo Veljko Ostojić, ministar turizma pojasnio je da nacrt nakon današnje prezentacije ide na mjesec dana u javnu raspravu, a potom će se sročiti konačan tekst strategije na stotinjak stranica, te poslati u proceduru na usvajanje na adrese Vlade i Sabora.

'Strategija je jedan od pet prioriteta u mandatu ove vlade u sferi turizma. To je zajednički dokument koji će biti odraz želja i vizija svih sudionika u turizmu', istaknuo je Ostojić. Nacrt koji se sastoji od 13 izvješća osim analize postojećeg stanja daju konkretne prijedloge budućih turističkih projekata, među kojima je izgradnja hotela na mjestu bivših industrijskih postrojenja, izgradnja kampova u kontinentalnim gradovima, gradnja zabavnih parkova i golf igrališta.

Komentari (2)
Pogledajte sve

uz dokumente od 4,5 milijuna kuna nema te industrije ili turizma koji to mogu pokriti.. oni imaju vizije i strategije kako razviti “svoj” turizam na uštrb postojećeg. i nije to “hrvatski turizam”. To je EU turizam na tlu RH..

uz ovakvu vlast hrvatskim građanima preostaje samo da razvijaju robinzonski turizam sa elementima nudizma

New Report

Close