Dovođenje pacijenata s Bliskog istoka i iz Afrike na liječenje u RH

Autor: Objava za medije , 16. siječanj 2015. u 13:44
Photo: Borna Filic/PIXSELL

Danas su KBC Zagreb posjetili britanski liječnici ortoped. ‘Od njihovog posjeta očekujemo promociju medicinskih usluga u Hrvatskoj unutar njihove struke’.

Danas su KBC Zagreb posjetili britanski liječnici ortoped Ahmed Hussein iz bolnice Ramsay Rivers, kardiolozi Rahman Ali Nur Algalil iz bolnice Manchester Royal Infirmary i Ahmed Abidia iz bolnice Ramsay Rivers, otorinolaringolog Alfateh Baraka iz Opće bolnice Preston, neurolog Salah Omer iz bolnice St. George i psihijatar Said Al Turki iz medicinskog centra King Abdulaziz, priopćeno je iz Ministarstva zdravlja.

Priopćenje prenosimo u cijelosti i bez izmjena:

Gosti su stigli u organizaciji tvrtke Nur Holidays, koja je zainteresirana za dovođenje pacijenata s Bliskog istoka i iz Afrike na liječenje u Republiku Hrvatsku, a primili su ih pomoćnik ministra zdravlja i voditelj Zavoda za zdravstvene usluge u turizmu Miljenko Bura i zamjenik sanacijskog upravitelja Boris Vucelić. Gosti su iskusni i ugledni liječnici koji će tijekom višednevnog boravka u našoj zemlji posjetiti i druge državne i privatne zdravstvene ustanove kako bi se upoznali s kapacitetima hrvatskog zdravstva za medicinski turizam, odnosno mogućnostima da svoje pacijente šalju u Hrvatsku na liječenje iz zemalja Bliskog istoka i Afrike.

Razgovarali su o kvaliteti zdravstvenih usluga u bolnici, a predstojnici klinika proveli su svakog liječnika kroz kliniku koja obavlja djelatnost iz djelokruga njegove specijalizacije, upoznali ih s prostorijama, opremom i aktivnostima na odjelima. Dr. Miljenko Bura istaknuo je kako je u sklopu Ministarstva zdravlja formirana nova uprava, odnosno Zavod za zdravstvene usluge u turizmu, koji ima za cilj omogućiti brži razvoj ove djelatnosti kroz suradnju s Ministarstvom turizma i drugim ministarstvima. „Na taj način pokazujemo“, rekao je dr. Bura, „da je ova Vlada prepoznala potencijal zdravstvenog turizma te hoće snažno podržati njegov razvoj.“

„Razvojem zdravstvenog turizma očekujemo sinergijske efekte i u ostalim područjima gospodarstva“, istaknuo je dr. Bura i dodao kako, osim privatnih ustanova od kojih očekujemo da budu glavni nosioci razvoja medicinskog turizma a već i sada imaju kvalitetne ali nedovoljno iskorištene kapacitete, imamo i javne zdravstvene ustanove s vrhunskim stručnjacima poput kliničkih bolničkih centara i kliničkih bolnica. „One imaju naprednu tehnologiju koja prati najnovije trendove u svjetskoj medicini i već sada dio svojih usluga nude na tržištu, prije svega okolnih zemalja i to po niskim cijenama. Međutim, imamo i kadrovski i prostorni potencijal koji se može ponuditi na globalnom tržištu medicinskog turizma pa i zahtjevnim pacijentima iz arapskog zaljeva“, naglasio je Bura. Dr. Bura posebno je naglasio kako to nikako ne znači smanjivanje kapaciteta i usluga za naše pacijente jer će na tržištu isključivo biti ponuđeni kapaciteti koji nisu ugovoreni s HZZO-om.

Od njihovog posjeta očekujemo promociju medicinskih usluga u Hrvatskoj unutar njihove struke, uspostavljanje osobnih kontakata s našim vodećim liječnicima, kao i promociju Hrvatske općenito.
Abaker Adam, direktor agencije Nur Holidays koja je organizator posjeta stranih liječnika KBC-u Zagreb, naglasio je kako mu je drago da je Ministarstvo zdravlja prepoznalo mogućnosti zdravstvenog turizma u Hrvatskoj. „ Hrvatska, sa svojim mogućnostima na području zdravstvenog turizma je još neotkriveni dragulj, a Nur Holidays želi predstaviti zdravstveni turizam u Hrvatskoj, prije svega pacijentima s Bliskog Istoka i iz afričkih zemalja.“ 
„Otvorenost Hrvatske prema pacijentima arapskog svijeta, brojne prirodne ljepote, a iznad svega vrhunski medicinski stručnjaci, kao i napredne tehnologije i tehnike koje se koriste u kliničkim bolničkim centrima i bolnicama, kao i u privatnim zdravstvenim ustanovama, predstavljaju prednosti na kojima Hrvatska treba graditi svoj zdravstveni turizam. Nadamo se da je ovo početak dugovječne i plodonosne suradnje”, rekao je  Adam.
 

Komentirajte prvi

New Report

Close