DORH: Provodi se pretraga kod 15 osoba

Autor: Poslovni.hr , 16. listopad 2017. u 09:53
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

DORH je medijima uputio priopćenje o jutrošnjoj akciji.

"Povodom interesa i upita predstavnika sredstava javnog priopćavanja, Državno odvjetništvo Republike Hrvatske, sukladno članku 206.f Zakona o kaznenom postupku, odgovora kako je u tijeku postupanje nadležnog Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu i policije odnosno u tijeku su izvidi i kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv gospodarstva i krivotvorenja.

Tijekom ove faze poduzete su zakonom predviđene radnje odnosno ishođeni su nalozi suca istrage nadležnog županijskog suda radi provođenja pretraga kod petnaest osoba, koje su u tijeku.

Naglašavamo kako je ovo postupanje nastavak višemjesečnih izvida na temelju provjerenih i potvrđenih činjenica te je početak opsežne istrage koja obuhvaća složene poslovne odnose u poslovnom subjektu.

Informacije o daljnjem tijeku izvida kao i odluke, državno odvjetništvo će pravovremeno objaviti na internetskoj stranici sukladno zakonskim odredbama", stoji u objavi.

O jutrošnjoj velikoj policijskoj akciji protiv bivših članova Uprave Agrokora oglasilo se i Ministarstvo unutarnjih poslova.

"Policija u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu i u suradnji sa Samostalnim sektorom za financijske istrage Ministarstva financija Republike Hrvatske provodi izvide. Sukladno članku 206.f st.1 Zakona o kaznenom postupku postupanje tijekom izvida je tajno. S obzirom na fazu postupanja nismo u mogućnosti iznijeti više informacija", priopćili su iz MUP-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close