DORH podnijelo optužni prijedlog protiv riječke Čistoće

Autor: Agencija VLM , 27. veljača 2013. u 18:20
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Optužnim prijedlogom tereti se Čistoća kao pravna osoba te bivši direktor Zlatko Štok i njegov suradnik Stjepan Ropac kao odgovorne osobe Čistoće zbog prekršaja iz Zakona o otpadu.

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je u srijedu, nakon provedenih izvida i dokaznih radnji po kaznenim prijavama protiv odgovornih osoba Komunalnog društva Čistoća u kojima su građani Rijeke i Viškova upozoravali na onečišćenje okoliša na području općine Viškovo i zapadnog dijela grada Rijeke zbog nesavjesnog odlaganja otpada na deponiju Marišćina i Viševac, podnijeli optužni prijedlog Prekršajnom sudu.

Optužnim prijedlogom tereti se Čistoća kao pravna osoba te bivši direktor Zlatko Štok i njegov suradnik Stjepan Ropac kao odgovorne osobe Čistoće zbog prekršaja iz Zakona o otpadu. Tereti ih se da su, iako dužni brinuti se za odlaganje otpada, u razdoblju od lipnja 2012. godine do listopada 2012. godine u Viškovu, na deponiju otpada Viševac i privremenom skladištu otpada Marišćina, propustili balirati, prevoziti i skladištiti komunalni otpad na odgovarajući – da se izbjegne širenje neugodnih mirisa u okoliš, a što je imalo za posljedicu pogoršanje kvalitete života ljudi na tom području.

Komentirajte prvi

New Report

Close