‘DORH nije izdao naloge za praćenje novinara’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. prosinac 2012. u 16:44
Mladen Bajic. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

“Pozdravljam ovu odluku ministra koji je najavio kako će unutarnja kontrola MUP-a provesti istraživanja u ovom slučaju, i nakon toga ću osobno biti i ja pametniji”.

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić pohvalio je danas namjeru ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića za unutarnjom kontrolu MUP-a u slučaju navodnog prošlogodišnjeg tajnog praćenja njega i osmero novinara te kazao kako DORH nije izdao naloge za tajno praćenje novinara.

"Pozdravljam ovu odluku ministra koji je najavio kako će unutarnja kontrola MUP-a provesti istraživanja u ovom slučaju, i nakon toga ću osobno biti i ja pametniji", rekao je Bajić novinarima danas u Valbandonu kraj Pule, gdje je održan radni sastanak čelnika hrvatskih županijskih državnih odvjetništava.

Osvrnuvši se na kaznene prijave koje su tijekom 2011. i 2012. godine podnesene USKOK-u i drugim državnim odvjetništvima kazao je da novinari nisu bili pod istragom.

"Postupajući po tim prijavama nadležna državna odvjetništva su zatražila i kriminalistička istraživanja, i to nije upitno, jer su to trebali napraviti. No, pitam se prema kome, dakle prema sudionicima postupka, a oni su policajci, državni odvjetnici, odvjetnici, suci i drugi, ali ne prema novinarima", istaknuo je Bajić dodavši kako su u tijeku postupanja novinari ispitani u svojstvu svjedoka.

Na pitanje gdje je glavni državni odvjetnik u svemu tome, Bajić je odgovorio "kako ne zna, te kako će se to saznati nakon što unutarnja kontrola odradi svoj posao".

"Svaki od nas može biti predmet kriminalističkog istraživanja uključujući i glavnog državnog odvjetnika, naravno ako za to postoje zakonski razlozi i osnovana sumnja o kaznenim djelima, osim onih koji imaju imunitet, a ja ga nemam", zaključio je glavni državni odvjetnik.

Komentirajte prvi

New Report

Close