DORH istražuje Spaladium Arenu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. rujan 2013. u 15:36
Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar/Ivana Ivanović/PIXSELL

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar na današnjem je briefingu novinarima rekao da DORH istražuje cijelu situaciju oko Spaladium Arene.

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar na današnjem je briefingu novinarima rekao da DORH istražuje cijelu situaciju oko Spaladium Arene, te da je u tijeku prekid ugovora o javno-privatnom vlasništvu.

"Spaladium Arena je najveći gradski problem, veći i od Hajduka i KK Splita, ali o njemu nitko ne razgovara. U njenom slučaju imamo problem s ugovorima, ali i banke su umiješane. I one imaju svoj stav. Potom tri tvrtke koje su sve u predstečajnoj nagodbi od koje je jedna u vrlo lošem stanju. Ne možemo ništa napraviti dok se pravno ne riješi to pitanje", rekao je gradonačelnik.

Dalje je kazao kako grad ni kao vjerovnik IGH ne može tijekom pred stečajne nagodbe doći u vlasništvo svog udjela u areni. Najveći je vjerovnik Zagrebačka banka sa potraživanjima od milijun kuna, dok grad potražuje 400.000 kuna, napomenuo je. "Najjednostavnije bi bilo da se razvrgnu svi ugovori i da se potom naprave novi u kojima će stajati da Spaladium Arena ide pod ingerenciju grada", rekao je dodavši kako bi bi se čak i državni dio trebao prebaciti na grad, a poslije toga bi se napravili novi ugovori s bankama.

Gradonačelnik je ocijenio da sadašnje stanje sa Spaladium Arenom ne odgovara ni bankama te dodao kako od samog početka u tom slučaju posao nije išao dobro jer je problem bio u ondašnjoj politici koja je sve to nametnula pa je onda struka dokazala da je moguće nemoguće.

Spaladium Arena je u rujnu prošle godine zatvorena jer nije imala tehničkih uvjeta za rad, a bile su joj i istekle dozvole, atesti i osiguranje. U trenutku zatvaranja arene Grad Split je bio dužan 21 milijun kuna za najamninu, dok je Spaladium Arena za porez bila dužna 2,6 milijuna kuna, a dobavljačima pola milijuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close