Dok stigne od Žitnjaka do Utrine, paprika poskupi 5 puta

Autor: Poslovni.hr , 09. svibanj 2016. u 12:27
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Jedinoj većoj tržnici u Novom Zagrebu gravitira oko 100.000 stanovnika, a uvjeti za rad dobri su i zimi jer je plac natkriven.

Na Zelenoj tržnici pet kuna, u Utrini 25, pa čak i 30. Toliko doseže cijena kilograma paprike na placu za koji i sami prodavači kažu da je među najskupljima u gradu. Razlozi su jednostavni – monopol i krov nad glavom, piše Večernji list.

Jedinoj većoj tržnici u Novom Zagrebu gravitira oko 100.000 stanovnika, a uvjeti za rad dobri su i zimi jer je plac natkriven. Ali baš zato štand je vrlo teško dobiti.

'Ima onih koji plaćaju mjesečni najam, ali više je nas koji dajemo za rezervaciju klupe. Sistem je takav da na jednu klupu mogu biti i tri rezervacije pa se mi podijelimo tko prodaje koji dan u tjednu. Problem nastaje među onima koji se ne mogu dogovoriti pa se vi, ako imate treću rezervaciju, dođe li onaj s prvom, morate maknuti', objasnila je prodavačica Milica, koja rezervaciju dvije klupe u Utrini mjesečno plaća 400 kuna, a još i dnevnu placarinu 40 te vagu devet kuna. Diplomirana agronomistica povrće koje prodaje uzgaja sama, ali, kaže, u mjesecima kad to priroda dopusti.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close