Dogovor sindikata i uprave Croatia Airlinesa već danas?

Autor: Poslovni.hr/HRT , 19. svibanj 2013. u 13:34
Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Sinoć je krenuo novi krug pregovora. Stanje je ozbiljno ali nije dramatično, izjavio je gostujući u podnevnom Dnevniku HTV-a predsjednik Uprave CA Krešimir Kučko.

Piloti i stjuardese Croatia Airlinesa ušli su u šesti dan štrajka, zahtijevajući produljenje svih prava iz prijašnjega kolektivnog ugovora. Uprava na to ne pristaje te nastavak pregovora uvjetuje prekidom štrajka koji je tvrtku u dosadašnjih pet dana stajao 5 milijuna i 200 tisuća kuna. Sinoć je krenuo novi krug pregovora u Croatia Airlinesu, a nastavljen je i danas. Stanje je ozbiljno ali nije dramatično, izjavio je gostujući u podnevnom Dnevniku HTV-a predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Krešimir Kučko.

"Djelatnici Croatia Airlinesa čine sve kako bi korisnici došli na svoja odredišta", kže Kučko te dodaje da u ovom trenutku stečaj 'nije na vidiku'. Jedini uvjet Uprave je da se zaustavi štrajk i da se pokrenu pregovori. Uprava sindikatima nudi novi plan ušteda i postoji vrlo realna mogućnost da do dogovore dođe već danas, kazao je Kučko.

Croatia Airlines prihvatio je prijedlog partnerskih kompanija o privremenoj suspenziji objave oznaka zajedničkih letova do 21. svibnja – što uprava ističe kao dodatnu negativnu posljedicu štrajka. Kako je poznato, sindikati su spremni prestati štrajkati uz uvjet da bivši kolektivni ugovor i dalje vrijedi dok traju pregovori o novom ugovoru. To bi kompaniju stajalo 20-ak tisuća kuna dnevno, umjesto milijunske štete zbog otkazivanja letova, smatraju sindikati.

Komentirajte prvi

New Report

Close