Dogovarala najam s agencijom koja ne postoji i ostala bez 10.000 kuna

Autor: Poslovni.hr , 25. siječanj 2018. u 10:18
Foto: Thinkstock

Potrebno je pripaziti da li je osoba koja iznajmljuje smještaj stvarno i osoba koja je za njega odgovorna.

Bez više od deset tisuća kuna ostala je 30-godišnjakinja iz Rovinja koja je pokušala unajmiti kuću za odmor na Tenerifima. Rovinjskoj policiji je prevarena žena ispričala da je putem interneta pronašla kuću za odmor na Tenerifima te je s agencijom dogovorila najam kuće, piše Glas Istre.

Tako je 21. studenog 2017. uplatila više od 10.000 kuna na račun ženske osobe iz Španjolske. Na Tenerife je 30-godišnjakinja trebala otputovati ovoga tjedna pa je pokušala kontaktirati agenciju i žensku osobu kojoj je uplatila novac. No kontakt nije uspjela uspostaviti pa je daljnjim provjerama s jednom drugom agencijom za najam nekretnina saznala da agencija s kojom je dogovarala najam kuće, ne postoji.

Policija utvrđuju okolnosti događaja, a Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni prilikom najma apartmana ili kuća za odmor putem interneta. Građanima se preporučuje da pripaze putem kojih oglasa i internetskih stranica pronalaze smještaj, te da provjere da li za određeni smještaj ima recenzija korisnika.

Također je potrebno pripaziti da li je osoba koja iznajmljuje smještaj stvarno i osoba koja je za njega odgovorna.

Komentirajte prvi

New Report

Close