Dodijeljene nagrade „Poslodavac godine za osobe s invaliditetom“ za 2018.

Autor: Objava za medije , 21. svibanj 2019. u 15:47
Foto: press

Ovogodišnju provedbu projekta podržala je i UN-ova inicijativa za održivi razvoj „Global Compact“, inicijativa za održivi razvoj i odgovorno poslovanje u svijetu koja okuplja više od 1.300 članova u više od 85 zemalja.

Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom u suradnji s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Hrvatskom udrugom poslodavaca, Institutom za razvoj tržišta rada, Portalom Moj Posao i Zajednicom saveza osoba s invaliditetom Hrvatske dodijelio je, u utorak u hotelu Westin, nagrade „Poslodavac godine za osobe s invaliditetom“ poslodavcima koji su u 2018. godini zapošljavali osobe s invaliditetom i doprinose njihovoj boljoj integraciji ne samo u svijetu rada već i u društvu.

Nagrade su dodijeljene u kategorijama mikro, mali srednji, veliki poslodavac, poslodavac iz javnog sektora te u zasebnoj kategoriji „Primjer dobre prakse“. U kategoriji mikro poslodavac nagradu je osvojio Znak tišine d.o.o., Naša djeca – tiskara d.d. u kategoriji mali poslodavac, Znanje d.o.o. u kategoriji srednji poslodavac, Ducal d.o.o. u kategoriji veliki poslodavac, a Pomorski centar za elektroniku d.o.o. u kategoriji javni sektor. Nagradu „Primjer dobar prakse“ poslodavcu koji svoju kvotnu obvezu ne ispunjava isključivo zapošljavanjem osoba s invaliditetom, već i organizacijom uvjeta rada, voljom trudom te osviještenošću osigurava osobama s invaliditetom sigurne i prilagođene uvjete za rad ove je godine dobila Ina d.d.

Najboljim poslodavcima uručena je plaketa i autorsko djelo – linorez s temom Kopačkog rita Antonia Rendulića, studenta s invaliditetom Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava Majda Burić naglasila je da je politika Vlade prema osobama s invaliditetom sustavna i strukturirana na načelima uključivosti i ravnopravnosti, a ovim projektom želi se dodatno utjecati na povećanje zapošljavanja osoba s invaliditetom kroz promicanje pozitivnih primjera u zapošljavanju.

„Ove nagrade primjer su da se itekako može. Primjer da osobe s invaliditetom mogu i žele i da su u tome uspješne, a uspješni su i poslodavci koji zapošljavaju osobe s invaliditetom. Naš je cilj porast zaposlenih, kako generalno, tako i osoba s invaliditetom, a tu bilježimo pozitivne tendencije u zadnjih 10 godina pa je posljednjih godina broj nezaposlenih osoba s invaliditetom pao za skoro 10%“, istaknula je državna tajnica.

U okviru HZZ-ovih mjera aktivne politike zapošljavanja osigurano je 44 milijuna kuna za zapošljavanje osoba s invaliditetom, a mjere je u 2018. godini koristilo 1.648 osoba s invaliditetom, odnosno 15% više u odnosu na 2017. Značajna sredstva za poticaje izdvojio je i Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom koji je u 2018. godini isplatio 101 milijun kuna potpora, 30,3% više nego 2017. kada je isplaćeno 78 milijuna kuna.

Ovogodišnju provedbu projekta podržala je i UN-ova inicijativa za održivi razvoj „Global Compact“, inicijativa za održivi razvoj i odgovorno poslovanje u svijetu koja okuplja više od 1.300 članova u više od 85 zemalja.

Komentirajte prvi

New Report

Close