Dobrović: Plan u četvrtak ide u javnu raspravu

Autor: Poslovni dnevnik , 20. lipanj 2016. u 21:59
Foto: Thinkstock

Ne usvoji li Hrvatska dokument ove godine, prijeti blokada 475 mil. €.

Ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović u Luxembourgu je razgovarao s povjerenikom EU za okoliš, pomorstvo i ribarstvo Karmenuom Vellom o donošenju Plana gospodarenja otpadom Hrvatske od 2016. do 2022., čiji nacrt u četvrtak 23. lipnja kreće u javnu raspravu.

U Komisiji očekuju što skorije usvajanje plana, najkasnije do kraja ove godine, jer bi se u protivnom Hrvatska mogla naći u situaciji da se blokira 475 milijuna eura europskog novca namijenjenog za gospodarenje otpadom. Povjerenik Vella načelno pozdravlja što su u nacrt uključeni određeni zahtjevi iz Paketa o kružnom gospodarstvu Europske komisije, no napominje da Komisija formalne komentare može poslati tek nakon što se plan usvoji.

Gospodarenje otpadom bila je i tema sjednice Vijeća EU za okoliš na kojoj se rapravljalo o akcijskom planu Unije za kružnu ekonomiju. "Hrvatska u potpunosti podržava sve mjere i aktivnosti kojima se omogućava prelazak na kružno gospodarstvo kao preduvjet za daljnji održivi razvoj i gospodarski rast. Bitno je razmatranje cjelokupnog životnog ciklusa proizvoda", rekao je ministar Slaven Dobrović. 

Komentirajte prvi

New Report

Close