Dobrović: Građani neće osjetiti poskupljenje cijene struje

Autor: Poslovni.hr , 15. veljača 2017. u 10:47
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Moramo znati da je PDV za građane pao s 25 na deset posto. To daje prostor da ukupno povećenje cijene struje u odnosu na 12. mjesec neće biti, rekao je.

Iako je sinoć najavio poskupljenje struje, hrvatski ministar energetike Slaven Dobrović jutros je to opovrgnuo i naglasio kako građani ipak neće osjetiti nikakvo poskupljenje.

Nakon što jučer najavio povećanje naknade za poticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije, danas je ministar energetike i zaštite okoliša Slaven Dobrović pojasnio kako cijenu neće platiti građani, piše N1.

"Radi se o naknadi. Moramo znati da je PDV za građane pao s 25 na deset posto. To daje prostor da ukupno povećenje cijene struje u odnosu na 12. mjesec neće biti. Radi se samo o ovom dijelu koji se tiče izvora obnovljive energije. Oni koji jesu u sustavu PDV-a, za njih je to određeno povećanje cijene – ovisno o modelu četiri, pet ili šest posto. Građani neće doživjeti poskupljenje cijene struje u odnosu na prethodnu godinu", kazao je ministar Dobrović.

Komentirajte prvi

New Report

Close