Dobri izgledi izvansudskog rješenja za Cimos

Autor: Poslovni dnevnik , 24. siječanj 2017. u 21:59
DAB je pokrenuo postupak protiv Cimosa/Borna Filić/PIXSELL

Ministar G. Marić i slovenski kolega Z. Počivalšek izrazili umjereni optimizam.

Dobri su izgledi da se spor oko duga koparskog Cimosa Riječkoj banci koji je preuzela hrvatska Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB) i pokrenula tužbu protiv Cimosa, riješi mimo suda čime bi Cimos izbjegao stečaj, navode u utorak slovenski mediji.

Da bi Slovenija realizirala već zaključeni kupoprodajni ugovor s kupcem Cimosa, talijanskim fondom Palladio Finanziraria, investitor je kao uvjet postavio rješenje spora nagodbom kako ga dugovi Cimosa ne bi opterećivali. Nakon razgovora prošlog četvrtka o tom pitanju, hrvatski ministar za državnu imovinu Goran Marić i slovenski ministar gospodarstva Zdravko Počivalšek izrazili su umjereni optimizam da će se to pitanje na vrijeme riješiti, nakon što Slovenija svoj prijedlog koji je iznijela na susretu dvaju ministara dostavi u pisanoj formi.

Pozivajući se na neslužbene i medijske izvore, slovenski mediji u utorak navode da je slovenska strana Zagrebu poslala službeni prijedlog o vansudskoj nagodbi i isplati 5 milijuna eura, što je više nego što je nudila ranije, za dug Cimosa prema Riječkoj banci čija je glavnica oko 20 milijuna eura. 

Komentirajte prvi

New Report

Close