‘Dobio’ poslodavce dolaskom u goste i najavama

Autor: Marija Brnić , 31. siječanj 2016. u 21:59
Ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat/Robert Anić/PIXSELL

Novi ministar poduzetništva najavio bolju komunikaciju i angažman ljudi iz MVP-a.

Pozitivnim su znakom poslodavci ocijenili prvi korak ministra poduzetništva i obrta Darka Horvata: umjesto dosadašnje prakse da ministar poziva na upoznavanje k sebi u Ministarstvo, on sam došao je na predstavljanje u Hrvatsku udrugu poslodavaca (HUP).

Na boljoj komunikaciji Horvat kani poraditi, što je i istaknuo na sastanku u petak s vodstvom HUP-a, predsjednicom Gordanom Deranjom, gl. direktorom Davorom Majetićem, predsjednikom NO-a Brankom Roglićm te predstavnicima HUP-Udruge malih i srednjih poduzetnika Petrom Lovrićem, Ivanom Bračićem, Ljubicom Vugrek i Anny Brusić. "Dosad je komunikacija između Ministarstva i HUP-a, komora te agencija i institucija bila vrlo slaba, izostajala je i razmjena informacija između ministarstava.

Kako tek za manji broj propisa bitnih za poduzetničko okruženje glavnu riječ vodi Ministarstvo poduzetnišva, bolja koordinacija i mobilnost administracije bit će važni", kaže nakon sastanka Lovrić. Među novostima kojima Horvat kani poboljšati protok informacija jest preseljenje u njegov resor nekih zaposlenika iz Ministarstva vanjskih poslova koji se bave gospodarskom diplomacijom. Horvat i poslodavci složili su se da su prenormiranost i pravna nesigurnost jedan od glavnih utega. Surađivat će i na izradi registra davanja koja koče poduzetništvo. 

Komentirajte prvi

New Report

Close