Dobio 175 kg zamjenske smjese za 30 krava. ‘To nije ništa’

Autor: Agencija VLM , 28. veljača 2013. u 16:01
Photo: Goran Ferbezar/PIXSELL

To nije ništa, ako država misli tako nam pomoći, hvala joj lijepa, neka nam ni tako ne pomaže, kaže Ivan Mihaljković.

Ivan Mihaljković, proizvođač mlijeka iz Nuštra ogorčen je kada mu je kamion dovezao zamjensku hranu za krave jer je dobio samo 175 kilograma smjese.

– Ne mogu doći k sebi. Samo 175 kilograma za 30 grla, pa to mi nije dovoljno ni za jedan dan. To nije ništa, ako država misli tako nam pomoći, hvala joj lijepa, neka nam ni tako ne pomaže. Čuo sam da Meggle neće odvoziti mlijeko do 6. ožujka i nakon toga će uzorke mlijeka dati na analizu i koji budu pozitivni, s proizvođačem raskidaju ugovor. Ne znam hoće li i moj otkupljivač Dukat isto postupiti, ali vidim da se nama seljacima ne piše dobro i kao da žele potpuno istisnuti i uništiti male proizvođače – jada se Ivan Mihaljković i dodaje kako nije dozvolio da mu odvezu mlijeko jer država, kako je čuo, plaća samo 20 lipa po litri pa će ga radije pokloniti ili baciti.

Darko Adžić, vlasnik farme Landia u Tordincima kaže kako su u srijedu popodne počele pristizati cisterne sa sumnjivim mlijekom, uglavnom od proizvođača mlijeka koji ga isporučuju Meggleu kojemu isporučuje i Landia, i prekrcavati ga u bioplinski pogon uz farmu.

– Sve teče bez problema i spremni smo prihvatiti do 60 tisuća litara dnevno. Pregovaramo oko cijene, ali mislimo da je 20 lipa po litri koju bi trebali platiti, dosta visoka cijena – kaže Davor Adžić dodajući kako nije uobičajeno koristiti mlijeko za bioplinska postojenja.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Agrokorovi stručnjaci patentiraju revolucionarne sanitarne tehnologije:

http://ideamislinavas.blogspot.com/

New Report

Close