Dobili Kajzericu, što će s Ilicom, ne znaju

Autor: Josipa Ban /VLM , 31. svibanj 2013. u 09:24
Ivan Obad, predsjednik Obrtničke komore Zagreb/PIXSELL

Što će biti s prostorima u kojima je sad smještena Obrtnička komora u Ilici te Udruženje obrtnika Grada Zagreba na Mažuranićevu trgu, još se ne zna.

Izabrano je idejno rješenje prema kojem će se graditi Obrtnički centar na zagrebačkoj Kajzerici, čija je vrijednost, procjenjuje se, između 30 do 50 milijuna eura.

Što će biti s prostorima u kojima je sad smještena Obrtnička komora u Ilici te Udruženje obrtnika Grada Zagreba na Mažuranićevu trgu, još se ne zna. "To je daleka budućnost. Kad se projekt bude privodio kraju, razmišljat ćemo o tome", kaže Ivan Obad, predsjednik Obrtničke komore Zagreb. Vjeruje da bi do kraja godine trebali dobiti lokacijsku dozvolu, pa i građevinsku, nakon čega slijedi natječaj za izvođača radova. Cijeli centar trebao bi biti završen za četiri godine.

Financijska konstrukcija još nije gotova, a Obad kaže kako računaju da će se minimalno 60 posto vrijednosti projekta financirati iz EU fondova, dok bi ostatak financirali Grad Zagreb i Ministarstvo gospodarstva.  Obrtnički centar prostirat će se na 16.600 četvornih metara. 

Komentirajte prvi

New Report

Close