‘Do rješenja razgovorom, a ne ucjenama i prosvjedima’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. kolovoz 2013. u 13:42
Snježana Španjol (Foto: Željko Lukunić/PIXSELL)

Snježana Španjol je poručila kako su svjesni problema seljaka, ali i istaknula kako je razgovor jedini način pronalaženja rješenja.

Zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol danas je poljoprivrednicima, koji su nešto prije podneva traktorima krenuli prema Zagrebu, poručila kako su u Ministarstvu svjesni problema hrvatskoga sela i seljaka, ali i istaknula kako je razgovor jedini način pronalaženja rješenja, a ne metode ucjene i prosvjeda.

"Svjesni smo i razumijemo probleme koji su prisutni na našem selu i u poljoprivredi, ali jedine metode kojima se možemo zajednički boriti je razgovor, pokušaj pronalaska rješenja, a ne metode ucjene i metode prosvjeda jer tako i naši građani trpe, i naš turizam i cijelo naše gospodarstvo", rekla je Snježana Španjol, a njezinu izjavu prenio je HTV.

Baranjski poljoprvrednici su nešto prije 12 sati s 50-tak traktora krenuli u prosvjednu vožnju prema Zagrebu, a prije polaska su poručili kako će hrvatski poljoprivrednici ustrajati u prosvjedu. Očekuju da će im se na putu do Zagreba pridružiti tisuću traktora.

Komentari (8)
Pogledajte sve

Bravo predsjednice. Ovo je pravi predsjednik svih Rvata. Pomognite im toplom rjecju,nadom i utjehom. Jos kad bi ti kanila suza(tesko) iz oka dobili bi novog Isusa.

http://www.jutarnji.hr/josipovic—naci-cu-se-sa-seljacima-i-vidjeti-ima-li-novca-za-njih–ako-nema–pomoci-im-na-neki-drugi-nacin-/1120739/

@Twixer

Djelujes mi bistrije od prosjecne populacije ove drzave i ovog foruma pa me cudi da si dopustas da ne razmsiljas svojom glavom.

Danas je recimo bio tekst o sirani na Pagu i o farmi krava iz okolice Cakovca gdje 55 krava muze robot vrijedan 1 000 000kn. Nigdje nisam vidio da je njih netko popljuvao ili nazvao kriminalcima. Kao sto jos svojim ocima nisam vidio da je neki ugostiteljski objekt zatvoren, samo ono sto vidim u medijima. I ne budi naivan, svi znamo da nije generator crkao pa da im zato nije radio tablet, nego da su svjesno i namjerno htjeli utajiti porez i osteti drustvo za poreze i doprinose, i lokalnu zajednicu za prireze.

Devijantno ponasanje treba kaznjavati bez iznimke. Kao sto ne bi ubojicu potapsao po glavi, kazni s 200kn i rekao “nemoj vise, molim te” i pustio ga da ostane na slobodi, tako nema razloga niti da se krivci za druga devijantna ponasanja izvlacena samo sa opomenama. Ovi su imali 20g u kojima su radili na crno i nije ih potrebno opominjati, znaju oni dobro da moraju postivati pravila koja bi trebala vrijediti za sve. 7d zatvoren lokal je po meni i preblaga kazna, jer se tu ne radi o nehoticnim greskama koje se dogadjaju svima, nego o namjernom i svjesnom cinjenju kriminalnih djela. Jedina primjerena kazna bi bila ono sto Linic i najavljuje, cesljanje cjelokupne imovine, oduzimanje svega sto nije zakonito steceno i zatvorske kazne.


Firme koje ne postuju ZAKONE, ne placaju poreze, ne placaju doprinose radnicima, ne placaju dobavljacima…Ne budi naivan, ti nisu zrtve nepostenog sistema, to su kriminalci koji se zele obogatiti na grbaci cijelog drustva i svojih radnika…

Linic promovira teoriju (uglavnom preko Pavicevih tiskovina) da ogromna vecina poduzetnika ne placa svoje obveze. Cilj toga je da se stvori negativna percepcija poduzetnistva i omoguci lakse uvodjenje novih poreza, trosarina i nameta.

Istina je da ogromna vecina poduzetnika u Hrvatskoj placa sve svoje obveze i placa radnike na vrijeme. Obveze uglavnom ne placaju oni sa dobrom politickom podrskom (Jure Radic, Cacic, Fizulic i slicni…)

Najbolji primjer za to je tkz. stup srama kojim Linic prijeti. Linic ima opciju da objavi imena onih koji ne placaju radnike, ali i opciju onih koji placaju sve na vrijeme.

Problem sa objavljivanjem listi onih koji sve placaju na vrijema je za Linica ogroman. Ako bi se objavila ta lista postalo bi jasno da ogromna vecina poduzetnika placa sve na vrijeme i Linicu bi u buducnosti bilo puno teze podici poreze. Onda cak ni Nino Pavic ne bi bio dovoljan da se poduzetnike izjednaci sa kriminalcima i da se sakupi podrska za uvodjenje novih poreza.

Citava ova medijska satanizacija poduzetnika i poduzetnistva ima jedan cilj, pripremiti teren za uvodjenje novih poreza i nameta. Razlog zbog kojeg se inzistira na zatvaranju ugostiteljskih objekata je cisto rad toga jer zatvaranje privlaci puno vise medijske paznje nago kaznjavanje.



… treba pokrenuti tuzbu i ovrhu.

Znaci dobit lovu za 12 godina.I ovo sam optimistino napisao.Imam realne primjere na svojoj kozi. Sva srica prisa mi nije,zatezna kamata radi za mene,a ovrhama su blokirane lijepe nekretnine.
[/quote]

Ako ima novaca na racunu dobit ces ih vrlo brzo. Ministarstvo financija nije u blokada i ako su placanja dospjela to bi trebalo ici dosta brzo.

New Report

Close