Do kraja godine u izgradnju i uređene komunalne infrastrukture 12,7 milijuna kuna

Autor: Agencija VLM , 30. rujan 2014. u 10:42
Thinkstock

Pavliček je istakao da su obilaskom dječjih igrališta utvrdili da se 70 posto njih nalazi u katastrofalnom stanju.

Do kraja godine u projekte izgradnje i uređenja komunalne infrastrukture na području grada Vukovara gradske vlasti uložit će 12,7 milijuna kuna. Prema riječima dogradonačelnika Vukovara Marijana Pavličeka u planovima su nastojali obuhvatiti razne dijelove grada.

– Naši politički protivnici ponavljali su kako će dolaskom Ivana Penave na mjesto gradonačelnika stati radovi na gradnji i uređenju komunalne infrastrukture. To nije istina jer smo u proračunu za 2014. osigurali 12,7 milijuna kuna za određene projekte za tu namjenu, rekao je Pavliček.

Predstavljajući planove do kraja godine dodao je kako su neki od radova već u tijeku, drugi trebaju uskoro započeti dok će za neke projekte biti raspisani natječaji. Radit će se nogostupi, sanirati ceste, pješačke površine kao i dječja igrališta za koja će biti nabavljena i nova igrala. Istakao je da su obilaskom dječjih igrališta utvrdili da se 70 posto njih nalazi u katastrofalnom stanju.

– Nije se pravovremeno saniralo nedostatke i oštećenja i stoga imamo takvo stanje. Započeli smo sanaciju dječjih igrališta na području grada i za to ćemo do kraja ove godine izdvojiti 500.000 kuna. Za isti toliki iznos ugovaramo nabavu novih igrala za nova dječja igrališta, rekao je Pavliček.

Tako je trenutno u tijeku izvođenje radova na sanaciji nogostupa vrijednih 600.000 kuna, a do kraja ove godine za tu namjenu izdvojit će se i dodatnih 200.000 kuna. U tijeku su i natječaji za sanaciju cesta i nogostupa u Ribarskoj i Ulici Josipa Rukavine u središtu grada (2,9 milijuna kuna), te Ulici A. B. Šimića na Lušcu (1 milijun kuna). Uskoro će biti raspisan natječaj i za sanaciju ulice Široki put (2,3 milijuna kuna), sanaciju prilaza Dunavu u prigradskom naselju Sotin (770.000 kuna) kao i za gradnju trga, pristupa i spomenika na Trgu sotinskih žrtava (700.000 kuna).

Komentirajte prvi

New Report

Close