Do kraja godine padaju cijene komunalija

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. rujan 2015. u 15:46
Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Evo, bubnuo sam, kao što sam bubnuo i s udžbenicima, rekao je u svom stilu Bandić na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je u srijedu da će do kraja godine sniziti cijene dvije do tri komunalne usluge, no još uvijek nije precizirao o kojim se uslugama radi. 

Evo, bubnuo sam, kao što sam bubnuo i s udžbenicima, rekao je u svom stilu Bandić na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.

"Zagrebački holding instrument je u rukama gradonačelnika i Gradske uprave kako bi građanima pružio što kvalitetnije usluge građanima, uz što manje cijene. Mislim da to dobro radimo" , ustvrdio je opovrgnuvši optužbe iz SDP-a i HDZ-a da je odnos Grad Zagreb-Holding "prelijevanje iz šupljeg u prazno"  jer je Grad Zagreb kupio nekretnine od Holdinga, a sad kamate plaćaju građani.

Predsjednica Uprave Holdinga Ana Stojić Deban ustvrdila je da je bolja suradnja Grada Zagreba i Holdinga rezultirala poboljšanim kreditnim rejtingom te da se u Holdingu i nadalje provode mjere restrukturiranja. Pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić podsjetio je  da je kreditni rejting Holdinga povećan na B plus stabilan jer je iz gubitaša prešao u dobitnika, smanjen je broj zaposlenih, a i subvencije Gradu Zagrebu manje su za 200 milijuna kuna.

"Uspjeli smo kratkoročne obveze konvertirati u dugoročne, što se može samo skladnim odnosom između Grada Zagreba i Holdinga, a nije se povećao ni jedan gradski porez niti komunalna usluga", dodao je.

"Neka se u SDP-u poklope ušima. Vidjeli smo kako su oni vodili Holding…Na građanima je da vjeruju nama ili koaliciji SDP-HDZ koja nastoji omalovažiti naš uspjeh", zaključio je Kojić. 

Gradonačelnik Bandić najavio je i da će kraj ovog mandata i početak novoga obilježiti dva projekta: denivelacija rotora na Remetincu, što uključuje i Jarunski most te izgradnja žičare. Zagrepčani vape za ta dva projekta", rekao je Bandić.

Prije toga bit će riješena Branimirova ulica i Radnička cesta, a tad se kreće i u gradnju fontana.

Za Branimirovu su, kaže Bandić, dobili i 'zadnji papir', pa su imovinsko-pravni odnosi pred dovršetkom, a još se čeka odgovor jedne obitelji. "Brojim sate da se to dogodi. Sve je riješeno 98 posto, no, kao legalisti ne možemo u posjed ako sve nije čisto", dodao je.

Na Radničkoj cesti  pri kraju je natječaj za nadvožnjak kod Kozari Boka i Kozari Puteva, a kad se otvori u punom profilu bit će to, smatra Bandić, jedna od najljepših gradskih ulica.

Kad je riječ o gradnji novih fontana, Bandić napominje da natječaj za fontane nije ni bio poništen te da je samo pitanje političke pragme kad s tim krenuti. "Nećemo prije Branimirove", dodao je.

Bandić se osvrnuo i na kritike SDP-a i HDZ-a vezano uz Generalni urbanistički plan Sesveta gdje je, kako tvrde, pola milijuna četvornih metara zelenih površina prenamijenjeno u građevinskog zemljište, a planira se i gradnja 6.000 novih stanova. Naglasio je da je ondje najvažnije omogućiti građanima legalizaciju objekata, dok će još danas "popeglati" probleme koji su se pojavili u raspravi uoči sukpštinske sjednice odnosno precizirati sredstva za infrastrukturne objekte javne namjene.   

Komentari (2)
Pogledajte sve


Prvo 10 godina guliš narod s nerazumno velikim komunalijama, a onda pred izbore malo spustiš cijenu i narod zadovoljan. Bravo! to nisi mogao prodati ni ovcama iz Cerovih Dolaca

Apsolutno se slažem. Deset godina doslovno guli Zagrepčane, a sad se sjetio da to može i jeftinije.

Da ne govorimo o najvećem prirezu u Hrvatskoj koji nije smanjio.

A čovjek nema baš osjećaj da živi u velegradu kako ga reklamira.

Dijelovi gradova bez vode i kanalizacije, vodovod koji pušta na sve strane, užasno velika cijena vode a grad leži na izvorima pitke vode.

Plus što je novac za sanaciju vodovoda (kredit) potrošio na kupnju nekretnina (zemljišta Zagrepčanke) čija je vrijednost u međuvremenu pala za 50%.

Dela u P.M.

Prvo 10 godina guliš narod s nerazumno velikim komunalijama, a onda pred izbore malo spustiš cijenu i narod zadovoljan. Bravo! to nisi mogao prodati ni ovcama iz Cerovih Dolaca

New Report

Close