Do kraja godine naplata odvoza smeća po količini

Autor: Agencija VLM , 20. rujan 2013. u 09:24
Thinkstock

Bandić je najavio da će u listopadu Gradskoj skupštini predložiti novi sustav naplate odvoza otpada po kilogramu.

Gradonačelnik Milan Bandić na okupljanju 'Better Building Brunch' predstavio je zelenu strategiju razvoja grada, te pritom najavio da će u listopadu Gradskoj skupštini predložiti novi sustav naplate odvoza otpada po kilogramu. Istaknuo je kako u svih 218 mjesnih zajednica u Zagrebu postoje zeleni otoci na koje će se do Nove godine nastojati staviti posude za odvojeno odlaganje otpada.

-Uredili smo i Bundek, kojemu još nedostaje energetski autonomni središnji uslužni objekt 'Sunčana kuća' – rekao je Bandić. 

Komentari (3)
Pogledajte sve

Jedino ispravno rješenje bi bilo stvaranje otkupnih stanica za svu sirovinu.

Tako da ljudi odvoje smeće , pa da mogu prodati papir , plastiku , staklo , metal ,ostatke hrane-kompost…., baš kao što se sada može prodati pvc flaše za 50 lipa.

Sve što bacamo u smeće mi smo platili,kao ambalažu ,bruto-netto-tara.
Naprmjer:kupite gavrilovićke 10dkg a oni vam uvale 2dkg papira ili kupite 20dkg oraha a mangupi vam uvale 3dkg škarnicla….

Ako će naplaćivati smeće po kili onda je najjeftinije da sve što stane bacite u Wc i kanalizaciju pa nek druge boli glava .

Ili jednostavno bacite po noći susjedu u dvorište , ili iz nebodera na parkiralište (kao što neki to rade i danas).


prvo pametno.

Nisam baš uvjeren jer će se ljudi, da smanje težinu i tako manje plate, snalaziti na razne nelegalne načine – bacanjem smeća u kanalizaciju ili iznošenjem smeća noću i ostavljanjem na ulici itd.

prvo pametno.

New Report

Close