‘Do jučer smo imali politički jaz partizani i ustaše, a sada su to lopovi i pošteni’

Autor: Agencija VLM , 28. veljača 2015. u 11:57
Foto: Patrik Maček / Pixsell

Čak je i Vlada u proračunu za 2015. dala projekciju da ćemo se s 1,340.000 spustiti na 1,300.000. A taj broj ne može generirati rast – kazao je Linić.

Bivši ministar financija Slavko Linić je u emisiji Hrvatskog radija Intervju tjedna rekao da nije optimist u vezi s porastom BDP-a koji je iznosio 0,3 posto.

– Nisam optimist jer se smanjuje broj zaposlenih. Čak je i Vlada u proračunu za 2015. dala projekciju da ćemo se s 1,340.000 spustiti na 1,300.000. A taj broj ne može generirati rast – kazao je Linić te kritizirao Vladu što nije krenula modernizacija riječke i sisačke rafinerije i počela izgradnja termoelektrane u Sisku, hidroelektrana u Kosinju i Dubrovniku.

"Razočarala me kad je isprovocirana Milanovićem rekla, najbolja bi bila tvoja smjena"

Na pitanje o opoziciji Zoranu Milanoviću u SDP-u, Slavko Linić je kazao da će podjele u stranci "uvijek ostati". – Za te podjele je kriv Zoran Milanović. On se i dalje obračunava sa Komadinom, Obersnelom i istarskim SDP-ovcima. Čudno je da predsjednik stranke radi podjele – kazao je Linić i dodao da misli da je SDP u dosta teškoj situaciji. Milanovića smatra odgovornim i zbog toga što se Ivo Josipović nije vratio u SDP.

Najavio je da će se njegova lista na parlamentarnim izborima kandidirati u 8. izbornoj jedinici te da će ciljati na birače centra i lijevog centra. Na pitanje može li Josipović okupiti lijevi centar, Linić je kazao da okupljati može samo najveća stranka, odnosno SDP, ali da za to nije sposobna. – Razočarala me kad je isprovocirana Milanovićem rekla, najbolja bi bila tvoja smjena. Obradovala me kad je poslala pismo i tražila sastanak sa Milanovićem – kazao je o predsjednici Kolindi Grabar-Milanović Slavko Linić.

– Do jučer smo imali politički jaz partizani i ustaše, a sada je to lopovi i pošteni, a ne govorimo o bitnim stvarima – rekao je Linić te dodao kako i Milanović sudjeluje u produbljivanju tog jaza.   – Dok ne počnemo pričati o gospodarstvu nećemo biti zrela demokracija – smatra Linić.

Komentirajte prvi

New Report

Close