Do 15. siječnja rok za savjetničke ponude

Autor: Marija Brnić , 13. prosinac 2017. u 21:59
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Ministar financija Zdravko Marić dodao je kako će biti odaslano ukupno 18 poziva, s tim da će vrata za sudjelovanje u natjecanju biti otvorena i za druge zainteresirane.

Do 15. siječnja iduće godine Vlada će prikupljati ponude financijskih savjetnika koji će joj pomoći u pregovorima s mađarskim Molom i otkupom njegovih dionica u Ini. Taj rok utvrđen je konačno na jučerašnjoj sjednici, a premijer Andrej Plenković ponovio je kako će pozivi za suradnju biti odaslani renomiranim svjetskim institucijama specijaliziranima za ovakve poslove.

Ministar financija Zdravko Marić dodao je kako će biti odaslano ukupno 18 poziva, s tim da će vrata za sudjelovanje u natjecanju biti otvorena i za druge zainteresirane. Što se samog angažmana savjetnika tiče, Marić je pojasnio i da će njihovi konkretni zadaci biti podijeljeni u tri faze; na zadatke u fazi pripreme za transakciju, fazu izvršenja transakcije kupnje dionica te potencijalno i na fazu provođenja transakcije naknadne prodaje dionica. Nakn zaprimanja ponuda Vlada će detaljno analizirati ponude i potom donijeti odluku o odabiru partnera za rješavanje suvlasničkih odnosa s mađarskom kompanijom. Kada bi konačno trebao biti odabran savjetnik, nije precizirano.

Odlukom o natječaju započinje i konačan prvi konkretan potez na tom poslu, koji se najavljuje još od prije godinu dana, kada je Plenković po objavi da je Hrvatska izgubila u arbitražnom postupku s Molom najavio kako će Vlada vratiti Inu otkupom Molovih dionica, a u međuvremenu je tek osnovan Savjet za pregovore s Molom, te se najavljivalo kako će savjet razraditi različite modele rješavanja odnosa s Molom.  

Komentirajte prvi

New Report

Close