Dizajnerski hibrid hostela i hotela privlači aviogoste iz cijelog svijeta

Za uređenje interijera u strogom centru grada na Forumu zaslužan je Studio Up/STIPE SURAĆ Za uređenje interijera u strogom centru grada na Forumu zaslužan je Studio Up/STIPE SURAĆ

U Zadru danas posluje 25 hostela, a Boutique Hostel Forum ima visoku popunjenost od kraja ožujka sve do kraja listopada.

Boutique Hostel Forum u vlasništvu zadarske tvrtke Turisthotel na Danima hrvatskog turizma (DHT)odnio je priznanje za najbolji hrvatski hostel.

Kako objašnjava menadžer hostela Ivan Niseteo, u skladu s bumom hostela u svijetu u vrijeme kad su počinjali odlučili su slijediti trendove i otvoriti dizajnerski hibrid hostela i hotela. Od početne ideje do realizacije je prošlo četiri godine, a Boutique Hostel Forum je ubrzo postao vodeći ne samo zadarski već i hrvatski hostel, što dokazuju već četiri osvojena priznanja na Danima hrvatskog turizma za najbolji hrvatski hostel. ˝

Najviše Nijemaca
Za uređenje interijera hostela zaslužan je Studio Up kojem je Udruženje hrvatskih arhitekata dodijelilo nagradu Bernardo Bernardi za najbolje ostvarenje u arhitekturi Republike Hrvatske u 2013.

"Lokacija uz rimski Forum uvelike je utjecala na sam koncept odnosno dizajn hostela. Uključivši elemente rimske arhitekture i kulture poput tribina u zajedničkom prostoru te rimskih brojeva kod označavanja soba, Boutique Hostel Forum predstavlja svojevrsni hommage svom imenjaku i jednoj od najvažnijih zadarskih atrakcija", objašnjava Niseteo.   Pohvalio se i dobrim rezultatima i visokom popunjenošću od kraja ožujka do kraja listopada dokad traje sezona letenja.

Naime, većina posjetitelja ovog hostela su upravo aviogosti.  Najveći broj ih dolazi iz Njemačke, i to čak 15 posto, a slijede domaći gosti s 11,6 posto udjela u noćenjima, Velika Britanija, Južna Koreja s nešto više do šest posto te Francuska i SAD s udjelom izmeđđu 5-5,5 posto. "Na godišnjoj razini ostvarujemo u prosjeku 10.000 dolazaka i oko 18.000 noćenja s prosjekom zadržavanja nešto kraćim od dvije noći!, kaže Niseteo.

Visoke ocjene
U vrijeme kad su počinjali, u Zadru je poslovalo sedam hostela, a danas ih je 25.  "Naš odgovor na sve brojniju konkurenciju jest ulaganje u kvalitetu usluge. Svjesni smo da je središnja lokacija te jedinstveno uređenje hostela samo dio naše ponude koja nas tek u kombinaciji s educiranošću i uslužnošću našeg osoblja može izdvojiti. Dio smo velike Turisthotelove obitelji i imamo sreću da je tvrtka na vrijeme prepoznala važnost ulaganja u edukaciju vlastitih kadrova.

TH akademija je naočitiji primjer toga te je u nekoliko godina iznjedrila značajan broj recepcionera, domaćica i ugostiteljskih djelatnika različitih profila", tvrdi Niseteo.  Da su na dobrom putu dokaz su i visoke ocjene gostiju na portalima poput TripAdvisora, Bookinga, Expedije te HostelWorlda. "Na krilima dosadašnjih uspjeha, imamo i velike planove, ali neka zasad ostanu poslovna tajna", poručuje menadžer najboljeg našeg hostela Ivan Niseteo.  

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve