Divjak: Školske torbe će biti 70 posto lakše

Autor: Poslovni.hr , 20. ožujak 2018. u 08:40
Foto: Thinkstock

Na program su se prijavile 143 matične i 231 područna osnovna škola te 72 srednje škole.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i njena pomoćnica Lidija Kralj predstavile su rezultate Javnog poziva školama za podnošenje zahtjeva za izvođenje eksperimentalnoga programa "Škola za život".

O detaljima eksperimentalnog programa i drugim aktualnim pitanjima iz područja obrazovanja u Temi dana govorila je ministrica Blaženka Divjak.

Na program su se prijavile 143 matične i 231 područna osnovna škola te 72 srednje škole.

"Najvažnije je da naše škole uvedemo u 21. stoljeće tako da učenici budu konkurentni svojim kolegama u EU-u, a i globalno. Nastavak kurikularne reforme definitivno je nužnost", rekla je ministrica Divjak i istaknula zadovoljstvo brojem prijava na eksperimentalni program "Škola za život.

Odgovarajući na pitanje po kojem će se kriteriju birati škole za eksperimentalni program ministrica Divjak kazala je kako se provjeravati jesu li škole ispunile sve uvjete za prijavu, a vodit će se računa i da svaka županija ima barem po jednu školu u tom programu. 

"Važno je da takve škole postoje u urbanim i ruralnim sredinama te na otocima, a veliku ulogu imat će i motivacijska pisma", kazala je Divjak za HRT.

Zahvalila je svim roditeljima koji su ih poduprli.

Ministarstvo će, kazala je, osigurati potrebnu edukaciju učitelja i nastavnika, a školske torbe će biti 70 posto lakše jer će dobar dio materijala biti u digitalnom obliku.

Uvjerena je da će eksperimentalna faza u svim školama proći dobro, jer su angažirani mentori, dostatna sredstva, a i pomoć te kontrola eksperata EK.

Komentirajte prvi

New Report

Close