Direktorica IMZ-a podnijela ostavku

Autor: Marija Crnjak , 01. prosinac 2016. u 16:28
Renati Dolenec u prosincu ističe mandat

Upozorenja da tvrtki prijeti stečaj i propast ustanove Imunološki zavod s 200 radnika nisu naišla na odjek.

Direktorica Imunološkog zavoda d.d. Renata Dolenec podnijela je ostavku, obrazloživši svoju odluku nemogućnošću da zaštiti interese tvrtke koju je vodila od početka godine.

Ostavka direktorice uslijedila je sedam dana nakon što je R. Dolenec objavila da je za pomoć u rješavanju problema tvrtke angažirala Državno odvjetništvo, te samo mjesec dana prije zakonskog isteka njenog mandata. Nije bila dostupna za izjave kako bi nam pojasnila razloge svoje odluke koja na snagu stupa odmah, a dodatno će zakomplicirati ionako složenu situaciju u tvrtki koja je pred stečajem.

Naime, kako je R. Dolenec nedavno pojasnila, Imunološki zavod d.d. u većinskom vlasništvu države već više od godinu dana je bez zaposlenih, posluje uz višekratne blokada računa, uz okolnost da u prostorima tvrtke djeluje istoimena ustanova. Nedavno je upozorila da nova Vlada hitno treba riješiti situaciju.  

Milanovićeva Vlada tvrtku u problemima željela je spasiti pretvaranjem u ustanovu, no u proračunu nisu osigurali novac za provedbu procesa, odnosno za obveze tvrtke te investicije u proizvodnju, a ugovorom o prijenosu nije utvrđena ni naknada za prijenos intelektualnog vlasništva te korištenje imovine tvrtke. Skupština za vrijeme Oreškovićeve Vlade poništila je ugovor o prijenosu u ustanovu. Renata Dolenec je od DORH-a očito tražila da utvrdi tko je odgovoran za ovu pat poziciju te eventualno kršenje zakona, a pokrenula je i porezni nadzor, no odlučila je odstupiti prije dovršetka postupaka. 

Komentari (3)
Pogledajte sve

Grobar je sama država, jer nije podmirila na vrijeme obaveze koje je imala prema IMZ.

tko je ‘grobar’ Imunološkog zavoda

Imunološki je bio tvrtka koju je vlada zaboravila, a zaboravljena su i imena njegovih grobara

…u petak u Saboru pokretanje inicijative za osnivanje saborskoga istražnog povjerenstva kako bi se utvrdilo tko je ‘grobar Imunološkog zavoda’ jer smatra da ta tvrtka ne može imati budućnost ako za nju nitko ne bude odgovarao.

http://direktno.hr/en/2014/domovina/69325/Sin%C4%8Di%C4%87-tra%C5%BEi-istragu-o-tome-tko-je-‘grobar’-Imunolo%C5%A1kog-zavoda.htm

Tko ima koristi da Imunološki ode u stečaj ?

Tko ima koristi od toga da imunološki ne radi ?

Tko zarađuje stotine miliona uvozeći razna cjepiva koje bi jeftinije mogao proizvesti Imunološki ?

Svi mudro šute jer se tu oko Imunološkoga vrte stotine miliona (miliarda ?) a što je sigurno dovoljno da se podmažu svi umočeni u spregu politike-dozvola-uvoza .

New Report

Close