Direktori Hrvatskih šuma potrošili 856.000 kuna za benzin

Autor: Poslovni.hr , 20. prosinac 2012. u 09:18
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Pojedini direktori i Uprava na raspolaganju su imali 42 automobila, a mogli su ih koristiti neograničeno, dan-noć, u poslovne i privatne svrhe.

Državna revizija je otkrila kako su pojedine državne tvrtke namještaju natječaje za nabavu vozila, piše Jutarnji list. Hrvatske šume  su u 2011. potrošile  882.000 kuna za nabavu osam vozila, i to za sedam terenaca i jedan osobni automobil, a u natječaju su bile naznačene tako detaljne specifikacije da je i državnim revizorima bilo sasvim jasno da pobjednik može biti samo jedan dobavljač, tvrdi list.  U vrijeme najteže gospodarske krize, naime, u Hrvatskim šumama u prošloj godini zaposleno je novih 135 radnika.

Prihodi su im iznosili 2,340 milijardi kuna, a rashodi 2,339 milijardi kuna. Za 131 milijun kuna bili su veći rashodi u 2011. nego godinu ranije, a na plaće je potrošeno 990 milijuna kuna, što je za 6,9 posto više nego u 2010, piše list. Pojedini direktori i Uprava na raspolaganju su imali 42 automobila, a mogli su ih koristiti neograničeno, dan-noć, u poslovne i privatne svrhe. Tako su u 2011. potrošili čak 856.000 kuna samo za gorivo službenih vozila, piše list. Državni ured za reviziju predlaže preispitati opravdanost broja zaposlenika koji koriste neograničeno službene automobile zbog racionalnijeg korištenja sredstava”, stoji u nalazu revizije, piše Jutarnji. Nova Uprava na čelu s Ivanom Pavelićem poslušala je savjet Državne revizije i u travnju ove godine donijela odluku da samo članovi Uprave i direktori uprava Šuma mogu koristiti službena vozila, i to ne više neograničeno.

Zaposlenicima Hrvatskih šuma u jednoj je godini isplaćeno 70 milijuna kuna stimulacija, regresa, naknada, dnevnica, božićnica, uskrsnica…  U 2011. svim zaposlenicima isplaćena stimulacija u ukupnom iznosu od 16,3 milijuna kuna zbog poslovanja s dobiti, iako je ta dobit bila značajno manja nego 2010. godine. 

Više pročitajte ovdje

Komentirajte prvi

New Report

Close