Direktor HAC-a namještao natječaje za tvrtku svog dugogodišnjeg prijatelja?

Autor: Poslovni.hr , 08. studeni 2012. u 10:53
PXL

Iz HAC-a je odgovoreno da je član Uprave Narcizo Dalsaso kao razlog za Stankovićevo razrješenje naveo nepravilnosti u postupku bagatelne nabave usluga.

Uprava Hrvatskih autocesta danas bi trebala održati sjednicu na kojoj bi se na prijedlog člana Uprave Narciza Delsasa trebalo raspravljati o smjeni direktora Sektora održavanja Milana Stankovića, piše Jutarnji list.

Delsaso je to predložio nakon što je dobio podatke o navodnim malverzacijama natječajem za izradu prometnog elaborata privremene regulacije prometa za potrebe razminiranja i pretraživanja područja uz autocestu A3 i A1. Delsaso je za Jutarnji jučer  potvrdio održavanje sjednice, no odbio odgovoriti zbog čega traži smjenu direktora Sektora održavanja kojem je on osobno kao član Uprave nadređen.

Iz HAC-a je odgovoreno da je član Uprave Narcizo Dalsaso kao razlog za Stankovićevo razrješenje naveo nepravilnosti u postupku bagatelne nabave usluga. Uobičajena procedura u takvim slučajevima je pokretanje procesa kontrole, koju provodi Samostalni odjel unutarnje kontrole, nakon čega Uprava društva donosi odluku o predmetnoj točki, navodi Jutarnji list.

Zahtjev za Stankovićevu smjenu Delsaso temelji na iskazu šefa Odjela prometa HAC-a koji je dao pismenu izjavu u kojoj tvrdi da je natječaj namješten za tvrtku ZG Projekt. Prema njegovim riječima, piše Jutarnji, Stanković mu je naložio da pošalje upit isključivo u tvrtku ZG Projekt te da nazove tu tvrtku čiji će mu direktor dati još dvije adrese na koje će poslati preostale dvije ponude. Prema internom pravilniku HAC-a, u slučajevima malih nabava, vrijednosti od 20.000 do 70.000 kuna, ide se na pozivni natječaj,  a u pravilu se pozivaju tri tvrtke.

Komentirajte prvi

New Report

Close