Dionice HTP-a Orebić za 8,4 milijuna kuna

Dionice se nude za najmanje 76 kuna po komadu Dionice se nude za najmanje 76 kuna po komadu

CERP do 3. svibnja prikuplja ponude za 23,25 posto dionica hotelske kuće.

Država kreće u prodaju preostalih dionica koje ima u HTP-u Orebić. CERP nudi na prodaju 110.609 redovnih dionica hotelske tvrtke, koje čine 23,25 posto temeljnog kapitala, s time da će se prodavati u paketima od najmanje 27.650 dionica, odnosno četvrtinu planiranog broja dionica.

Prodaja će se izvršiti kao blok-transakcija putem Zagrebačke burze bez prethodne objave prospekta, a dionice čija je nominalna vrijednost 100 kuna nudit će se po minimalnoj cijeni od 76 kuna po dionici.

Ukupno bi ovom transakcijom država trebala uprihoditi najmanje 8,4 milijuna kuna. Država u HTP-u posjeduje kontrolni paket, dok je većinski vlasnik hotelske kuće projektna tvrtka Dalmacija Hoteli u vlasništvu fonda Prosperus, koji drži 63,05 posto dionica.

Državi će u portfelju nakon ove prodaje ostati još 2,14 posto dionica u HTP-u Orebić, koje su trenutno pod rezervacijama.

Poziv za iskazivanje interesa i dostavu obvezujućih ponuda otvoren je do 3. svibnja, a po odabiru najpovoljnijih ponuda, transakcija će biti izvršena na ZSE kao blok-transakcija. Najviša ponuđena cijena glavni je kriterij u ocjenjivanju, a u slučaju jednakih iznosa prednost će se dati ponudi koja je najranije stigla u CERP. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve