Dioničarima Jamnice dividenda od 1.808 kuna po dionici

Autor: Poslovni.hr/H , 28. srpanj 2015. u 16:10
Foto: Ivica Galovic/Vecernji list

Od prošlogodišnje neto dobiti u iznosu od 191,6 milijuna kuna, veći dio ili iznos od 151,6 milijuna kuna rasporedi u zadržanu dobit, a 40 milijuna kuna za dividendu.

Jamnica će dioničarima isplatiti dividendu od 1.808 kuna po dionici, ili ukupno nešto više od 40 milijuna kuna, odlučila je u utorak glavna skupština Jamnice.

Skupština je, naime, prihvatila da se od prošlogodišnje neto dobiti u iznosu od 191,6 milijuna kuna, veći dio ili iznos od 151,6 milijuna kuna rasporedi u zadržanu dobit, a 40 milijuna kuna za dividendu.

Dividenda će se isplatiti dioničarima upisanim u depozitarij Središnjeg klirinško depozitarnog društva (SKDD) na dan 31. srpnja, a isplatila bi se 26. kolovoza.

Skupština Jamnice je na novo mandatno razdoblje od četiri godine u Nadzorni odbor tvrtke imenovala Ivicu i Antu Todorića, Mislava Galića i Tomislava Lučića.

Jamnica je u većinskom vlasništvu koncerna Agrokor koji ima 80,44 posto dionica, a po podacima sa Zagrebačke burze o deset najvećih dioničara, država odnosno Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) ima 5,56 posto dionica.

Komentari (2)
Pogledajte sve

obzirom na cijenu ..sića. ali plus razlika cijene….vrlo dobro..

ovo je najjača priča ZSE-a, koliko je dionica mineralne vode vrijedila nekoliko godina unazad?

New Report

Close