Diona više nije članica lanca NTL

Autor: Božica Babić , 08. travanj 2014. u 22:00
Novozagrebačke trgovine uzela Lonia/Petar Glebov/PIXSELL

Diona nastavlja restrukturiranje te prodaje trgovine, najveći dio preuzima kutinska Lonia.

Diona, trgovački lanac u vlasništvu obitelji Gavrilović, nedavno je napustio članstvo u grupaciji NTL i prešao u Ultragros, a ovih dana  provodi i treći val prodaje dijela svojih trgovina.

Predsjednica Uprave Dione Ivana Gavrilović novonastalu situaciju kratko pojašnjava odlukom vlasnika da provede konsolidaciju poslovanja i operativno restrukturiranje, što je i započeto tijekom 2013. "Cilj je fokusiranje poslovanja na područja najvišeg razvojnog potencijala. Dio tog procesa je i izdvajanje poslovnih cjelina niže profitabilnosti što je dijelom realizirano u 2013. Proces konsolidacije nastavlja se i do kraja 2014. te su u tom smislu razmatraju i evaluiraju i sve opcije koje osiguravaju dugoročnu stabilnost kompanije," kaže predsjednica Uprave Dione.

Lani je, podsjećamo, najprije u rujnu prodano 27 trgovina tvrtki Gavranović i 15 Riboli, a potom je u prosincu  Agrokor preuzeo Merkur Rab sa 12 trgovina. Nakon tih transakcija u portfelju Dione ostalo je 120 trgovina od kojih 25 na prostoru Istre. Tko je novi kupac i koliko trgovina prodaju u Dioni nisu bili pripravni otkriti. Prema neslužbenim, ali pouzdanim izvorima, trećinu zagrebačkih prodavaonica što znači oko tridesetak objekata preuzeo je vlasnik Lonie iz Kutine.

Većinu tih trgovina Diona navodno drži samo u zakupu, uglavnom je riječ o poslovnim prostorima u vlasništvu grada Zagreba. Osim Lonie još neki poduzetnici preuzimaju nekadašnje trgovine Dione na zagrebačkim adresama. Jedan od njih je navodno i Damir Miklec, vlasnik tvrtke Dubravica koja se bavi pekarstvom. Obitelj Gavrilović, prema neslužbenim informacijama namjerava do kraja 2014. potpuno napustiti biznis maloprodaje te dalje razvijati samo petrinjsku mesnu industriju i McDonald's u koji su ušli 2010. godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close