Dio Kerumovih dućana preuzeli Ribola iz Ultragrosa i Gavrilović

Autor: Danijela Jozić,VLM , 17. rujan 2012. u 22:00

Splitski gradonačelnik i trgovac na HTV-u objavio kome je, uz Tommyja i Prehrana trgovinu, prodao trgovine

Uz splitskog Tommyja i zagrebačku Prehrana trgovinu, dio dućana trgovačkog lanca Kerum preuzeli su i Gavrilović i trgovačka tvrtka Ribola. Otkrio je to sam Željko Kerum gostujući u emisiji ‘Nedjeljom u 2’. Kerum je uglavnom nedostupan u posljednje vrijeme novinarima kad su u pitanju njegovi posljednji poslovni potezi.

Iako su neki mediji špekulirali da je, nakon što je dio dućana u Splitu, Dubrovniku i Zagrebu prodao Tommyju i Prehrana trgovini, ostatak trgovačkog lanca prodao Agrokoru – iz koncerna Ivice Todorića su to demantirali. Željko Kerum je to također na neki način demantirao kazavši na HTV-u da je dio trgovina prodao Riboli i Gavriloviću, ne precizirajući pritom o kolikom se broju trgovina radi. Ribola je trgovački lanac iz Kaštel Kambelovca u vlasništvu obiteljske tvrtke Nird koja se bavi veleprodajom igračaka. Nird drži 30 posto tržišta igračaka (lani su imali 56 milijuna kuna prometa) dok je sama Ribola dio trgovačkog udruženja Ultragros. Ribola je lani imala 150 milijuna kuna prihoda. Ostaje nepoznato i koliko je trgovina prodano Gavriloviću i kojoj od njegovih nekoliko trgovačkih tvrtki. Željko Kerum je napokon pojasnio i zašto je poslovanje trgovačkog lanca prebacio na tvrtku Kerum trgovina. Tvrtka Kerum d.o.o. je bila jamac za kredit njegovom hotelu Marjan. Kad je Hypo banka blokirala račun Keruma d.o.o. prebačeno je poslovanje na Kerum trgovinu, koja je, kako je pojasnio, preuzela sve dugove prema dobavljačima. “Počeli smo prodavati dio maloprodaje upravo kako bismo mogli dalje servisirati banke”, rekao je Kerum. Kazao je i kako je sam odgovoran za situaciju u kojoj se našao te kako je prije šest godina imao ponudu da svoj trgovački lanac proda za 160 milijuna eura.

Komentari (1)
Pogledajte sve

I mi smo imali ponudu za atlansku plovidbu od 1150kn što je identično tržištu,,,ali sve ok i izjava da neželi zeta ,to mu omogučava biblija ako je katolčki odgojen tj,,ženi se iz roda svog,,, ali nema pravo optuživat bez razloga neke stvari jer ipak je HYPO u rukama Austrijanaca a ne yugoslovena ili srba.

New Report

Close