Dina-Petrokemija dobila novu Upravu

Autor: Poslovni.hr , 12. listopad 2012. u 16:00
PXL

Sve tri osobe predstavnici su društva HORIZON Trading A.Ş. iz Turske, koje je dio ÇALIŞKAN Grupe.

Nadzorni odbor Dina-Petrokemije, koja se nalazi 100 posto u  vlasništvu Diokija, donio je 10. listopada odluku o imenovanju nove Uprave  Dina-Petrokemija, objavljeno je na Zagrebačkoj burzi. Kao predsjednik Uprave Dina-Petrokemije  imenovan je Murat Turel, a kao članovi Uprave Fatih Caliskan i  Ismail Sahin. Sve tri osobe predstavnici su društva HORIZON Trading A.Ş. iz Turske, koje je dio ÇALIŞKAN Grupe.

Kako se navodi u priopćenju Diokija, ova odluka u funkciji je što skorijeg pokretanja proizvodnje u Dina-Petrokemiji kao preduvjeta uspješnog završetka procesa financijskog, operativnog i vlasničkog restrukturiranja Dioki Grupe, a donesena je nakon avansne uplate investitora u iznosu EUR 5,0 milijuna, čime je potvrđen njegov interes za sudjelovanje u tom procesu.
Pokretanje proizvodnje u Dina-Petrokemiji prije završetka sveobuhvatnog procesa restrukturiranja, kojim će se formalizirati potrebni ugovorni odnosi,  predstavlja značajnu obvezu, navode iz Diokija. Investitor ju je  odlučio prihvatiti, uz uvjet imenovanja njegovih predstavnika u Upravu društva Dina-Petrokemija kako bi se minimizirali operativni rizici vezani uz rad tog kompleksnog petrokemijskog sustava,  omogućilo pokretanje proizvodnje i očuvala radna mjesta, zaključuje se u priopćenju. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

– pali s Marsa u vaše poduzeće za šaku dolara

– e moj hrvatski narode baš se neki ne vole držati hrvatskih zakona i regula (sada čitaj EU zakona)

[emo_dolar][emo_palacd]

New Report

Close