Deveti festival Zagreb Vino.com krajem studenog s 300 izlagača

Ilustracija;  Photo: Goran Jakus/PIXSELL Ilustracija; Photo: Goran Jakus/PIXSELL

Deveti međunarodni festival vina i kulinarstva Zagreb Vino.com u zagrebačkom Hotelu Esplande 28. i 29. studenog predstavit će više od 300 domaćih i stranih vinara, pršutara, sirara, slastičara, uljara i proizvođača brojnih drugih delicija.

Deveti međunarodni festival vina i kulinarstva Zagreb Vino.com u zagrebačkom Hotelu Esplande 28. i 29. studenog predstavit će više od 300 domaćih i stranih vinara, pršutara, sirara, slastičara, uljara i proizvođača brojnih drugih delicija.

Najavljujući taj, sada već tradicionalni i priznati enogastronomski festival, njegov direktor Ivan Dropuljić na konferenciji za novinare u srijedu istaknuo je da je i sam iznenađen kako je festival svake godine sve veći s više izlagača i posjetitelja.

Razlog tome dijelom vidi u kvaliteti koja se predstavlja na festivalu kako kroz odabrana i nagrađivana domaća i strana vina te kulinarske proizvode, tako i kroz koncepciju sajma koja očito privlači dosta zanimanja.

Ne manje bitnim drži i mjesto te termin održavanja, koji se ove godine poklapa i s početkom adventskih programa u Zagrebu. Dodao je da je ove godine prvi put morao i odbiti 15-ak izlagača jer je sve popunjeno.

Vino.com će se održavati u svim Esplanadim dvoranama te terasama, a ove će godine ponuditi i niz radionica-kušaonica, uz ostalo i s turskim te ruskim vinima.

U kulinarskom dijelu festivala izdvojio je Udrugu Renato-Kuhari bez granica Branka Ognjenovića koji će zajedno s još nekoliko vrhunskih kuhara kuhati vrsna jela te ih prodavati po 15 kuna s ciljem prikupljanja novca za pomoć djeci oboljelog srca i za nabavu UZV uređaja za bolnice.

Partner festivala je i revija Svijet u časi čiji je glavni urednik Željko Suhodolnik najavio da na Festival petu godinu za redom dolaze i strani novinari koji prate enogastronomiju i turizam, njih 22, među kojima i iz Indonezije.

Prije Festivala oni će obići Dalmaciju odnosno Split, otoke Brač i Hvar, Imotski, Skradin i još neka mjesta gdje će se upoznavati s hrvatskim vinarima i vinima te ih predstaviti u svojim medijima.

To se, kako smatra Suhodolnik, pokazalo odličnim za promociju Hrvatske i njezinih vina jer svi ti ljudi objave i po nekoliko tekstova nakon boravka u Hrvatskoj.

Festival će završiti dodjelom nagrada Vinske zvijezde 2014, za koje konkurira 200 uzoraka hrvatskih i stranih vina koji se mogu naći na, kako se čulo, vinima dobro opskrbljenom hrvatskom tržištu.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve